Správy

Veľké sčítanie pokračuje: Zapojili sa už takmer tri štvrtiny Šaľanov

Na Slovensku prebieha sčítanie obyvateľov. Aká je situácia v meste Šaľa? Radnica zverejnila aktuálne údaje.

Ilustračný obrázok k článku Veľké sčítanie pokračuje: Zapojili sa už takmer tri štvrtiny Šaľanov
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Sčítanie obyvateľov domov a bytov prebieha tento rok elektronicky v termíne od 15. februára do 31. marca. Vedenie mesta Šaľa sa podelilo o aktuálne údaje.

„Viac než 15 800 Šaľanov, teda vyše 73 percent obyvateľstva už vyplnilo svoje údaje v Sčítaní obyvateľov, domov a bytov 2021. Vyplniť online formulár na stránke scitanie.sk alebo v mobilnej aplikácii SODB 2021 je možné do 31. marca 2021. Údaje sa musia vzťahovať k rozhodujúcemu okamihu sčítania, teda k 1. januáru 2021," informuje mesto Šaľa.

Netreba zabúdať, že povinnosť sčítať sa platí pre každého, kto má v Slovenskej republike trvalý, prechodný alebo tolerovaný pobyt. Deti do 18 rokov sčítajú rodičia alebo ich zákonný zástupca.

Formulár na elektronické sčítanie obyvateľov nájdete po kliknutí SEM!

„Organizátor sčítania – Štatistický úrad SR sa obracia na občanov, aby so sčítaním pomohli svojim príbuzným alebo blízkym, ktorí si nevedia poradiť sami, ak o to požiadajú. Elektronické sčítanie samovyplnením formulára potrvá do 31. marca. Vďaka elektronickému sčítaniu sa môžete sčítať z pohodlia domova, či prakticky z ľubovoľného miesta, kde máte pripojenie na internet. Elektronické samosčítanie je veľmi jednoduché a nezaberie vám viac ako 5 až 15 minút," dodáva radnica.

Na Slovensku sa od 15. februára sčítalo viac ako 63 percent obyvateľov. „Sčítanie obyvateľov je zo zákona povinné," upozorňuje mesto Šaľa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií zo Šale a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM