Správy

Večan nahádzal stavebný odpad do kontajnerov: Za chybu zaplatil mastnú pokutu

V kontajneroch na plast a na komunál skončili kachličky a stavebný odpad. Ide už o druhý podobný prípad v priebehu jediného týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Večan nahádzal stavebný odpad do kontajnerov: Za chybu zaplatil mastnú pokutu
3
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Iba nedávno sme vás informovali o prípade, kedy obyvatelia Narcisovej ulice vynosili odpad ku kontajnerovému stojisku na Nitrianskej ulici. Aktuálne musela mestská polícia opäť zasahovať.

„V sobotu sa obyvateľ Rímskej ulice zbavil drobného stavebného odpadu po svojom – vyhodil kachličky a rôzne odpady z rekonštrukcie do kontajnerov na sídlisku. Za svoju chybu zaplatil viac ako by zaplatil na zbernom dvore za legálne odovzdanie odpadu," informuje mesto Šaľa, s tým, že kachličky skončili v komunále aj v plaste.

Pokiaľ máte odpad, ktorého sa potrebujete zbaviť, navštívte zberný dvor. K dispozícii je šesť dní v týždni.

„Veľkorozmerný nábytok či elektroodpad môžete na zbernom dvore odovzdať zdarma, poplatok sa účtuje len za stavebný odpad," dodáva radnica.

Prečítajte si tiež

Nakoľko sa jedná už o druhý podobný prípad za jediný týždeň, mesto vyzvalo obyvateľov.

„Prosíme obyvateľov, že ak sú svedkami podobných prehreškov, aby neváhali a dali nám o nich vedieť. Najlepšie mestskej polícii na telefónnom čísle 159. Nežiadame nikoho o „bonzáctvo“. Žiadame vás len o vytvorenie čistejšieho okolia, ktoré vieme dosiahnuť len spoločnými silami. Druhou stránkou takéhoto nezodpovedného konania jedinca je, že zaň v konečnom dôsledku zaplatíme všetci," píše vedenie mesta na svojom webe.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé čítanie

Stavebný odpad skončil v kontajneroch
3
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM