Správy

V Trnovci nad Váhom nuda nehrozí: Obec láka na podujatie Srdce pre prírodu

Neďaleká obec pripravila podujatie, ktoré zábavnou formou poukáže na problémy životného prostredia a prírody.

Ilustračný obrázok k článku V Trnovci nad Váhom nuda nehrozí: Obec láka na podujatie Srdce pre prírodu
Zdroj: Obec Trnovec nad Váhom

Prednedávnom na námestí v Trnovci nad Váhom pribudlo červené kovové srdce. Slúži ako nádoba na triedený zber vrchnákov z PET fliaš, ktoré následne pomôžu niekomu, kto pomoc potrebuje.

Obec sa kovovým srdcom inšpirovalo pri výbere názvu pripravovaného podujatia. V Trnovci zorganizujú Srdce pre prírodu.

Poukážu na problémy

„Ochrana životného prostredia a prírody by sa mala stať jednou z našich hlavných priorít, preto sme sa rozhodli usporiadať podujatie, ktoré zvýši povedomie o dôležitých témach ako odpad, jeho triedenie a nakladanie s ním, ťaženie zdrojov, z ktorých vyrábame predmety, pestovanie potravín, ktoré potom pošleme cez polovicu planéty do krajiny určenia a zanechajú tak po sebe uhlíkovú stopu," informuje obec Trnovec nad Váhom.

Cieľom pripravovaného podujatia je poukázanie na tieto problémy. Okrem toho prostredníctvom hier a súťaží zaujmú aj deti.

Podujatie „Srdce pre prírodu“ sa uskutoční 1. septembra od 14.00 hodiny v parčíku na námestí.

Prečítajte si tiež

Lákajú na program

„Pôvodne sme chceli toto podujatie usporiadať ako piknik, a hoci sme sa napokon rozhodli od tejto formy upustiť, všetci si pokojne prineste deku a občerstvenie. Prosíme len o to, aby ste mysleli na životné prostredie a nepoužívali jednorazové výrobky: príbor, riad, slamky, servítky a jedlo v jednorazových obaloch. Prineste si opakovane použiteľný príbor a riad, napríklad nerezové, smaltované, keramické alebo drevené misky, taniere, tácky," dodáva vedenie obce.

Návštevníci sa môžu tešiť na súťaže a hry pre deti, workshopy a tvorivé dielne a ukážku práce záujmových organizácií (poľovníci, rybári a včelári).

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM