Správy

V Šali stále zbierajú pomoc pre Ukrajincov: Aký materiál potrebujú najakútnejšie?

Záujemcovia, ktorí chcú pomôcť odídencom z Ukrajiny, majú možnosť priamo v meste. Magistrát zverejnil zoznam vecí, ktoré potrebujú.

Ilustračný obrázok k článku V Šali stále zbierajú pomoc pre Ukrajincov: Aký materiál potrebujú najakútnejšie?
Zdroj: Mesto Šaľa

Ako informovalo mesto Šaľa, odídenci z Ukrajiny opäť potrebujú pomoc. Zberné miesto nájdeme vo večianskom kultúrnom dome.

Opäť potrebná pomoc

Otvorené bude trikrát do týždňa – v pondelok, stredu a v piatok od 14.00 do 17.00 hodiny. Podľa mesta sú najpotrebnejšie tie najbežnejšie veci a potraviny.

„Šaľania prejavili pred dvoma mesiacmi, kedy u našich susedov vypukla vojna, obrovskú solidaritu. Aj vďaka nim sa podarilo pomôcť stovkám odídencom či už s potravinami, oblečením či drogériou. Za ich prejavenú snahu pomôcť sme boli vďační a zároveň sme apelovali na ľudí, aby vo svojej dobrej vôli nepoľavili, pretože pomoc je potrebná aj dnes," informuje mesto Šaľa.

Prečítajte si tiež

Čo potrebujú?

Medzi najviac potrebný materiál patria prostriedky na umývanie riadu, pracie prášky, šampóny, sprchovacie gély, zubné pasty, mydlo na pranie, toaletné mydlo, deodoranty, plienky (najmä veľkosť 4 a 5), vlhčené obrúsky, trvanlivé potraviny a voľne dostupné liečivá.

„Z potravín potešia dary vo forme čaju, kávy, soli, cukru, cereálií, oleja, konzervy, sušienok, cestovín, detskej výživy, detskej kaše. Veľmi by pomohli čaje na prípravu horúcich nápojov pri nachladnutí, aerosóly, pastilky na hrdlo a kašeľ," dodáva radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM