Správy

V Šali si uctili dve výnimočné ženy: Udelili im Cenu mesta Šaľa, FOTO

Desiaty december je vyhlásený za Deň samosprávy. Pri tejto príležitosti v Šali zvolávajú slávnostné zasadnutie.

Ilustračný obrázok k článku V Šali si uctili dve výnimočné ženy: Udelili im Cenu mesta Šaľa, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Poslanci na slávnostnom zasadnutí nerokujú o pracovných téma, ale oceňujú významné osobnosti mesta. V tomto roku sa rozhodli ocenenie udeliť dvom ženám. Jedna z nich sa venuje vode, druhá krvi.

Obe si z rúk primátora, viceprimátorky a predsedníčky Komisie pre udeľovanie ocenení pri MsZ v Šali Gabriely Lackovej prevzali ocenenie.

„Som rád, že žijeme v meste, kde je veľa výnimočných ľudí, veď každý rok máme koho oceniť. Títo ľudia sú obrovskou hodnotou pre mesto, vážime si ich prínos. Toto je príležitosť im to verejne povedať,“ povedal primátor.

Prečítajte si tiež

Dve ocenené

Jednou z ocenených je Veronika Kružlicová. „Do Šale sa presťahovala z Handlovej v roku 1971. Predsedníčkou územného spolku pre náš región sa stala v roku 1984. Pri nedávnom vyhodnocovaní činnosti spolku zhodnotili, že v regióne darovalo vzácnu tekutinu viac ako 9 200 ľudí,“ informuje mesto Šaľa.

Druhou ocenenou sa stala Monika Budaiová.

„Chráni a zachraňuje zdroje pitnej vody. Jej život smeroval od geografie v škole cez prácu vo vodárňach až po dobrovoľné aktivity v oblasti vodárenstva. Za posledný rok sa podieľala na ochrane stáročného bohatstva tohto mesta, ktorým sú artézske studne. Sú to zdroje vody dostupné každému 24 hodín denne. Šaľa je výnimočná počtom týchto zdrojov, avšak posledné roky sa objavili problémy s množstvom vody, ktorá z nich vyteká. Jednu artézsku studňu sa jej podarilo zachrániť na Hornej ulici, v súčasnosti robí všetko pre oživenie studne na Vlčanskej ulici,“ dodala radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Dvom ženám udelili cenu mesta
9
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM