Zlatica Gregorová Kultúra

V Močenku zaduje ten správny vietor: Chystajú pre vás Šarkaniádu

Blíži sa jesenné obdobie a to je správny čas na hry s lietajúcimi drakmi. Stačí len nápad a riadny vietor.

Ilustračný obrázok k článku V Močenku zaduje ten správny vietor: Chystajú pre vás Šarkaniádu
Zdroj: TASR

Či už si ten svoj zostrojíte vlastnými rukami podľa fantázie alebo si ho kúpite, do života vám prinesie kopec zábavy a môžete ho využiť aj na blížiacom sa podujatí.

Detské radosti

Už ako malé deti sme s radosťou vytvárali svojich vlastných šarkanov. S pomocou papiera, pestrej šnúrky a lepidla sa dali vytvoriť kúzelné dielka. Potom už len bolo nutné vyčkať na dobrý vietor, ktorý by toho nášho šarkana vyniesol do výšok a zábavka, ktorá poteší jednotlivcov aj celé rodiny bola na svete.

Šarkaniáda

Presne takúto aktivitu držia v tradícii členovia Občianskeho združenia Rodina je viac. Sú hlavnými organizátormi VI. ročníka Šarkaniády. Spolupartnerom je obec Močenok a Rímskokatolícka farnosť Močenok. Podujatie sa bude konať 30. septembra 2018 od 15.00 hod. v Močenku – Síkoch.

Hlavným mottom tejto aktivity je prezentácia akýchkoľvek lietačov, ktoré si návštevníci prinesú. O zážitok sa postarajú aj členovia Klubu historických leteckých modelárov z Močenku. Okrem zábavy prebehne aj súťaž. Vyhrá ten, komu vo vzduchu zažiari ten najoriginálnejší šarkan.

Stretnutia

Ako nášmu portálu prezradil organizátor Peter Kohút, „podstatné je stretnutie rodín aj jednotlivcov. V nedeľu popoludní strávia v prírode a ešte k tomu každý, kto príde so šarkanom, dostane od nás darček. Pripravené bude aj malé občerstvenie.“ V prípade, že v daný deň nebude priaznivé počasie, súťažiaci ani návštevníci o nič neprídu, organizátori Šarkaniádu presunú na 7. októbra 2018.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM