Zlatica Gregorová Kultúra

V Hájskom sa začnú slávnosti: Milovníci folklóru, tešte sa na lahôdky

K mestám a dedinám, ktoré každoročne oslavujú obecné dni patrí i Hájske. Usporiadajú tam IX. ročník Kepeždských folklórnych slávností.

Ilustračný obrázok k článku V Hájskom sa začnú slávnosti: Milovníci folklóru, tešte sa na lahôdky
Foto: Zlatica Gregorová

Kultúrno spoločenskú – dvojdňovú akciu pre návštevníkov pripravila Obec Hájske a Folklórna skupina Kepeždanka. Organizátori pozvali nielen domáce súbory, ale aj tie z okolia. Milovníci hudby a folklóru zvlášť si počas nasledujúcich dní prídu na svoje.

Miestne talenty aj disco

Slávnostné otvorenie podujatia sa uskutoční 17. augusta 2018 o 18.00 hod. O pár minút neskôr sa už návštevníkom predstavia miestne talenty Hajsgirls. Ako informujú organizátori, od 19.15 hod. do 20.00 hod. sa publikum bude môcť tešiť na Mickeydisco. Po tanečných rytmoch sa predstaví skupina Projekt BPV. Vrcholom večera bude diskotéka od 22.00 hod. s dídžejom Filom.

Uvaria guláš

Sobotný slávnostný deň 18. augusta 2018 odštartuje popoludňajší program. Od 16.00 hod. tento deň otvorí Folklórny súbor Kepeždanka. Členov súboru od 16.20 hod. vystrieda domáci reprezentant – Spevácka skupina Hájčanka. Organizátori pripravili pre návštevníkov aj vystúpenie hosťujúceho súboru Ujlačanka. Počas podujatia sa bude súťažiť vo varení gulášu. O tom, kto ho pripravil najlepšie sa verejnosť dozvie počas vyhodnotenia kulinárskej aktivity o 17.00 hod.

Po koštovke gulášu od 17.20 hod. sa verejnosť bude môcť potešiť umelcami z neďalekej dediny. Vystúpia totiž Močenskí speváci a o dvadsať minút neskôr to budú členovia Folklórneho súboru Kráľovanky. Podujatie sa nezaobíde bez toho, aby svoje umenie predviedli aj tí najmenší. Detský folklórny súbor Krpčiarik sa publiku predstaví o 18.00 hod.

Čibuk s ľudovou zábavou

Neskôr to budú speváci zo skupiny Lúč, ktorí na pódium vybehnú o 18.20 hod. Hviezdami celého podujatia budú členovia Folklórneho súboru Kepeždanka z Hájskeho, ktorí zakončia folklórnu časť o 18.40 hod. Od 19.15 hod. ešte návštevníkov zabaví Čibuk a vypukne pravá ľudová zábava.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM