Zlatica Gregorová Rôzne

Trnovecká škola s peknou tradíciou: Predvianočná zbierka šiat a hračiek,, FOTO

V základnej škole blízko Šale usporiadali charitatívne podujatie. Výsledkom tradície je radosť darcov aj obdarovaných.

Ilustračný obrázok k článku Trnovecká škola s peknou tradíciou: Predvianočná zbierka šiat a hračiek,, FOTO
3
Galéria
Zdroj: archív ZŠ Trnovec nad Váhom

Trnovecká vzdelávacia inštitúcia spolu s Detskou organizáciou Fénix Trnovec nad Váhom zorganizovala Zbierku šatstva a hračiek. Cieľom tejto aktivity bolo pomôcť klientom Domova sociálnych služieb Kreatív pre deti a dospelých Klasov.

Dobrí darcovia

Každý záujemca mohol, počas jedného týždňa, nosiť časti odevov alebo hračky priamo do základnej školy. Všetko muselo byť dôkladne čisté a funkčné, aby neskôr spĺňalo svoj účel. Občania tak vytriedili, čo už ďalej nebudú potrebovať a zároveň pomohli ďalším ľuďom, ktorí to potrebujú. Zber sa skončil a nás zaujímalo, ako podujatie dopadlo.

„Zbierke sa aj tento rok veľmi pekne darilo. Prebiehala päť dní, od 25. novembra 2019 do 29. novembra 2019. Obyvatelia z Trnovca nad Váhom prejavili svoju dobrosrdečnosť, no nielen oni, ale aj ľudia z okolia,“ priblížila nám organizátorka zbierky Katarína Tusková.

Ako sme sa dozvedeli, ľudia nosili šatstvo do zbierky, dokonca uložené vo vreciach. A prinášali, samozrejme, aj hračky. „Zbierka mala veľký úspech. Je pre nás už každoročnou tradíciou, takže na budúci rok zbierku urobíme opäť,“ vyhlásila organizátorka z trnoveckej školy.

Do Mikuláša

Vyzbierané odevy a hračky už aj usporiadatelia stihli odovzdať. Urobili tak ešte pred Mikulášom, 4. decembra 2019. Ako doplnila Katarína Tusková, všetko, čo ľudia priniesli, dostali klienti klasovského zariadenia sociálnych služieb a darčekom sa iste veľmi potešili.

Vo fotogalérii uvidíte zábery z podujatia v Trnovci nad Váhom.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Trnovecká škola s peknou tradíciou: Predvianočná zbierka šiat a hračiek, FOTO
3
Galéria
Zdroj: archív ZŠ Trnovec nad Váhom
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM