Zlatica Gregorová Samospráva

Trnovčania nadviažu cezhraničné partnerstvo: Rozvinú spoluprácu s obcou Bajót

Nielen Šaľa, ale aj blízke dediny nášho okresu majú záujem o výmenu skúseností. Tie obohatia obe strany.

Ilustračný obrázok k článku Trnovčania nadviažu cezhraničné partnerstvo: Rozvinú spoluprácu s obcou Bajót
4
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Samosprávy sa môžu vzájomne inšpirovať v sociálnej, politickej, kultúrnej či inej sfére. Predstavitelia miest aj dedín organizujú recipročné návštevy, ktoré obohatia domácich aj hostí.

Nadviažu spoluprácu

Medzi dediny, ktoré plánujú vytvoriť cezhraničný vzťah patrí aj Trnovec nad Váhom. Na augustovom zasadnutí poslancov obecného zastupiteľstva bol jednou z tém aj Návrh na nadviazanie spolupráce s obcou Bajót.

Zahraničná cesta

Ako na zasadnutí uviedol starosta obce Oliver Berecz, samospráva by chcela začať spoluprácu s maďarskou obcou, ktorá sídli v Komárňansko-ostrihomskej župe. Keďže aj v Trnovci nad Váhom žije časť obyvateľov tejto národnosti, družba by bola prospešná.

Trnovecký starosta spolu so svojím zástupcom Jaroslavom Hlavatým, ako aj predsedom MO Csemadok Karolom Petrovičom, dedinu už aj osobne navštívili.

Podľa zápisnice z rokovania trnoveckých poslancov, ide o vinársku obec s 1550 obyvateľmi, ktorá je okrem iného zaujímavá aj chovom koní. Trnovec nad Váhom by chcel nadviazať spoluprácu najmä kvôli výmene skúseností v oblasti eurofondov, ale možno vykročia aj cestou zaujímavých projektov. Taktiež sa chcú obohacovať v kultúre, keďže aj v maďarskej obci majú folklórny súbor aj spevokol.

Podpíšu zmluvu

Delegáciu z Bajótu vedenie Trnovca nad Váhom pozvalo na Rozlúčku s letom. Tá sa bude konať 21. septembra 2019. V ten deň by chceli podpísať Zmluvu o spolupráci.

V galérii si pozrite zábery z nedávnej návštevy šalianskych mestských policajtov v Oroszlány.

Foto: ilustračné

Šalianski policajti pricestovali s cenou: Na Banskom dni ohúrili výkonmi, FOTO
4
Galéria
Zdroj: archív Petra Szalaya
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM