Zlatica Gregorová Kultúra

TOP 5 novembrových podujatí: Vychutnáte si džez aj kvalitný folklór

Začal sa nám predposledný mesiac v roku. To je znamenie, že sa treba vnútorne upokojiť a vychutnať si čaro prírody aj umenia.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 novembrových podujatí: Vychutnáte si džez aj kvalitný folklór
Foto: Zlatica Gregorová

Práve teraz prichádza ten správny čas, aby ste sa ponorili do tónov hudby alebo si pozreli filmy so zimnou tematikou. Počas týchto dní máte možnosť navštíviť aj originálnu výstavu a jeden zaujímavý festival. Prečítajte si, čo pre vás nachystali kultúrnici v Šali a blízkom okolí.

6. – 30. november 2018, Dom ľudového bývania Šaľa

„SVADOBNÉ KROJE SLOVÁKOV V MAĎARSKU“

V Dome ľudového bývania v Šali sa od 6. do 30. novembra 2018 bude konať výstava fotografií. Pod názvom „Svadobné kroje Slovákov v Maďarsku“ uvidíte fotky s ľudovými odevmi zo 43 národnostných osád Slovákov žijúcich v . Výstava sa koná pri príležitosti folklórneho podujatia „Šalianske obyčaje III.“ Pre verejnosť je otvorené od utorka do soboty od 12.30 – 15.30 hod.

9. – 10. november, od 19.00 hod., Dom kultúry Šaľa

DŽEZÁKY ŠAĽA 2018

Organizátorom 6. ročníka tradičného hudobného podujatia je i tentoraz Občianske združenie Maceva Šaľa. Počas dvoch dní si v priestoroch Bábkovej sály budete môcť vychutnať vystúpenie Petra Lipu juniora i Hanky G band. Vystúpi aj Róbert Ragan junior, Ondřej Štveráček, Lukáš Oravec Quartet a Osian Roberts.

Vstupné: jednodňové 8 €, dvojdňové 13 €

12.- 14. november 2018, Tešedíkovo

ROZPRÁVKOVÝ FESTIVAL – Rozprávky od babky

Po roku opäť prichádza čas na to, čo poteší každé dieťa a nostalgicky pripomenie dobré časy aj dospelým. Pracovníci Domu kultúry v Tešedíkove opäť pripravili plejádu rozprávok na každý deň festivalu.

12. november 2018 o 8.00 hod. : vystúpenie Divadla Széker s Rozprávkou o kráľovi Matejovi

13. november 2018 o 10.00 hod. :súťaž Z rozprávky do rozprávky

o 11.00 hod.: Vyhodnotenie výtvarnej a literárnej súťaže

14. november 2018 o 8.00 hod.: súťaž v prednese rozprávky – Rozprávky od babky, vyhodnotenie

o 10.30 hod.: Rozprávka Szende Csernyikovej pre malých aj veľkých

15. november (štvrtok) 18.00 hod., Dom kultúry Šaľa

SNOW FILM FEST 2018

Pracovníci šalianskeho kina opäť pripravili zaujímavú prehliadku filmov so snežnou tematikou. V divadelnej sále v jeden deň uvidíte to naj zo zimnej cestovateľskej a športovej filmovej produkcie. Na svoje si prídu milovníci domácej aj svetovej tvorby. Vstupné: 4 €

24. november (sobota) 18.00 hod., Dom kultúry Šaľa

ŠALIANSKE OBYČAJE III

Šalianski kultúrni pracovníci ponúknu domácemu publiku vystúpenia folklórnych súborov Šaľan a Detského folklórneho súboru Šaľanček. V pásme uvidíte tradičné zvyky, ľudové tance a spevy z nášho mesta a okolia ako i z ďalších oblastí Slovenska. V centre pozornosti bude svadobná tematika. Vystúpia: FS FURMANI z Nitry, FS SEČKÁR z Močenku, ĽH ZOBOR z Nitry Vstupné: 4 €

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM