Iné športy Správy

Tamarka (10) zo šalianskeho klubu: Bronz na Majstrovstvách sveta!

Malí i veľkí majú v meste možnosť pohybovo sa vyžiť. Stačí navštíviť miestny klub.

Ilustračný obrázok k článku Tamarka (10) zo šalianskeho klubu: Bronz na Majstrovstvách sveta!
Zdroj: Facebook

V týchto dňoch sa zrodil skvelý úspech! Desaťročná Tamarka Matuszeková získala bronz na Majstrovstvách sveta v talianskej Olbii. Tamarka je členkou Tanečného klubu JUMPING ŠAĽA. Šaliansky tanečný klub počas svojej 21 – ročnej existencie dosahuje skvelé výsledky.Tanečníci vďaka svojmu nadaniu i radosti z tanca získavajú množstvo ocenení. Na úspechoch detí sa veľkou mierou podieľajú i tréneri, ktorí sa im s láskou venujú.

„Zápisy na všetky kurzy nášho tanečného klubu sa skončili a v týchto dňoch už v Šali opäť naplno tancujeme," povedal tréner tanečníkov Bohumil Kadúc.

Spolu s trénerkami vyučuje „tancachtivých“ spomínaný Bohumil Kadúc a Pavol Juleny, ktorý v súčasnosti pôsobí v zábavnom tanečnom programe slovenskej komerčnej televízie. V klube sa venujú štýlom ako napr.: Disco Dance, Street Dance a Hip – Hop-u. Tanečníci sú rozdelení do troch skupín : detská /Šmolkovia, vek od 4 – 6 rokov/, juniorská Jumping B /7 – 12 rokov/ a hlavná veková skupina. Tanečná prípravka Šmolkovia bude trénovať vždy v utorok od 16.00 do 16.45 h.. Tanečná prípravka Jumping B trénuje vždy v utorok od 17.00 do 18.00 hodiny.

Tréningy prebiehajú v Spoločenskom dome vo Veči. Podľa informácií na stránke klubu, tanečníci len v tomto roku víťazili na tanečných pódiách v domácej Šali, v Martine, Bratislave, či Považskej Bystrici..“Veľmi obľúbená a tiež už tradičná súťaž Jednoducho tanec, organizovaná klubom Jumping, sa konala aj tento rok v kultúrnom dome v Šali. Hneď prvý deň si Tamara Matuszeková vybojovala sólom 3. miesto a na druhý deň Tereza Malíková a Viktória Keszegová v disco dance duu získali 1. miesto“.

V najbližších dňoch Vám ponúkneme rozhovor s členkou Tanečného klubu JUMPING ŠAĽA a zároveň aktuálnou držiteľkou bronzu z Majstrovstiev sveta v Olbii, Tamarkou Matuszekovou.

V Šali je veľa skvelých tanečníkov: Dosahujú medzinárodné úspechy.
4
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM