Zlatica Gregorová Kultúra Iné športy

Šalianski tanečníci priviezli majstrovské medaily: Ich túžbou je Macedónsko

Po letných kempoch a oddychovom relaxe sa zúčastňujú súťaží. Zase nesklamali a pokračujú vo víťazných ťaženiach.

Ilustračný obrázok k článku Šalianski tanečníci priviezli majstrovské medaily: Ich túžbou je Macedónsko
Zdroj: archív TK Jumping Šaľa

Len nedávno sa tanečníci z TK Jumping Šaľa vrátili zo susednej Českej republiky, aby získanými medailami potešili svojich priaznivcov.

Súťaž u susedov

Veľa krajín, veľa tanečníkov, veľa priateľov na jednom pódiu. Tak znelo hlavné motto Majstrovstiev sveta a Svetového pohára v Street Dance Show v Ústí nad Labem. Od 20. do 23. septembra 2018 sa ho zúčastnili aj naši tanečníci. Súčasťou významného podujatia boli mladí muži, ženy aj chlapci zo šalianskeho tanečného klubu.

Majstrovskí víťazi

Ani tentoraz nezostali svojej povesti nič dlžní a domov pricestovali s víťaznými pohármi v rukách. Pekné umiestnenia dosiahli títo tanečníci:

Lukáš Sontag – (Street dance show sólo chlapci)

Sára Bútorová – (disco dance sólo ženy )

Tréner TK JUMPING Šaľa Pajo Julény – (Majster sveta v Street dance show sólo muži )

Sára Bútorová, Barbora Sedláková – 7. miesto (disco dance duo Ženy ) na World cup

Požiarnici – 4. miesto na Majstrovstvách sveta  (Street dance show skupina dospelí )

Tréner Pajo Julény a Roland Krausz (Street dance show duo ) 2. vicemajstri sve­ta

Opýtali sme sa prezidenta TK Jumping Šaľa Bohumila Kadúca, ako sa mu pozdávajú výsledky jeho zverencov. Zhodnotil ich stručnou a výstižnou vetou: „Ja som na nich veľmi hrdý!,“ vyhlásil Bohumil Kadúc.

Rozbehli činnosť

Dozvedeli sme sa aj informácie o tom, ako prebiehali septembrové konkurzy nových členov. Bohumil Kadúc objasnil, že rozbehli všetky tri odbory, najviac detí sa prihlásilo tradične do Šmolkov, kde tancujú škôlkari a potom aj do Gumkáčov. Začala im aj Zumba. Okrem toho chystajú aj Open Classy, teda Otvorené hodiny, kde sa dospeli budú môcť naučiť rôznym tanečným štýlom a to priamo na hodine. Ide o novinku, všetko však nasvedčuje tomu, že bude obľúbená.

Sny o Macedónsku

Čo sa týka súťaženia, práve v klube hútajú, či sa dostanú do Macedónska. Ako povedal Bohumil Kadúc, všetko záleží na dostatku financií. Tanečníci aj vedenie klubu veľmi dúfajú, že sa im tam podarí vycestovať. Od 15. do 18. novembra tohto roka tam budú Majstrovstvá Európy v Street dance a Svetový pohár v Disco dance. Na záver roka, v decembri, opäť pripravia obľúbený galaprogram, ktorý si budete môcť vychutnať v šalianskom kulturáku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM