Zlatica Gregorová Kultúra

Šalianske vianočné trhy už o chvíľu: Čo si pre vás mesto pripravilo?

S príchodom Vianoc sa obce i mestá zahaľujú do výnimočnej atmosféry. Niekde spoločne zapália adventnú sviečku, inde sa zabavia pri punči.

Ilustračný obrázok k článku Šalianske vianočné trhy už o chvíľu: Čo si pre vás mesto pripravilo?
Foto: Zlatica Gregorová

Ľudia sa v tomto období radi prechádzajú po vyzdobenom námestí a často nie je núdza o príjemné stretnutia. Využiť na ne môžete aj najbližšie mestské podujatie.

Dvojnásobná zábava

Šaľa ponúka svojim obyvateľom hneď dvoje vianočné trhy. Večania si ich organizujú hneď po Mikulášovi a Šaľa príde na rad hneď po nich. Od 12. do 20. decembra si šetrite sily a svoj čas na to, aby ste nič dôležité nezmeškali. Teší sa na vás totiž množstvo účinkujúcich s hudobnými bonbónikmi ako aj stánkari priamo na pešej zóne. Trhy organizuje Mesto Šaľa a Mestského kultúrne stredisko. Pozrite sa, čím vám chcú spríjemniť predsviatočný čas.

PROGRAM

  • V stredu 13. decembra 2017 o 16.45 budú trhy slávnostne otvorené a postupne vás pozdravia deti z miestnych materských škôl. 17.45 sa predstavia žiaci šalianskej ZUŠ so svojím pásmom. Speváci z OZ Večania rozospievajú námestie o 18.30. Večer zakončia Mikovci o 19.00 hod.
  • Štvrtok 14. decembra 2017 sa od 17.00 hod. predstavia deti z MŠ Bernolákova a po nich zo ZŠ Hollého. Svoj priestor tu budú mať i seniori z DCS č. 2. Tento deň opäť zakončí koncert v podaní The Golden Voices of Gospel so začiatkom o 19.00 hod.
  • Piatok 15. decembra 2017 to o 15.39 budú žiaci zo ZŠ Štúra, po nich nastúpi kapela GJF. O 18.00 hod. publikum poteší spev Maroša Banga a po ňom o hodinu to bude Duo Live Guitars, aby vzápätí vystúpili Creedence Revival Band.
  • V sobotu 16. decembra 2017 si budete tiež môcť vypočuť niekoľko hudobných vystúpení. V programe od 16.00 do 20.00 hod, to budú deti zo ZŠ Pázmánya, Chodúlové divadielko ako aj naše folklórne súbory Šaľan a Šaľanček, skupina Inside a Bluesové Vianoce.
  • Nedeľné popoludnie 17. decembra 2017 spestrí živý Betlehem aj spevy žiakov ZUŠ a hudobného tria. Večer sa môžete tešiť na Jazzové Vianoce s Traditional Club Revival. Okrem nákupov, korzovania a vychutnávania si čarovnej atmosféry sa môžete dosýta vykorčuľovať na umelom klzisku priamo na pešej zóne medzi drevenými stánkami. Vstupné na klzisko je 1 euro a bude venované niektorej zo šalianskych organizácií.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM