Zlatica Gregorová Rôzne

Rok sa chýli k záveru: Užite si posledný víkend 2019 naplno v Šali a okolí

Onedlho nás čakajú magické okamihy, kedy budeme odpočítavať posledné minúty. Privítame rok 2020.

Ilustračný obrázok k článku Rok sa chýli k záveru: Užite si posledný víkend 2019 naplno v Šali a okolí
Foto: Zlatica Gregorová

Ešte predtým si však treba poriadne oddýchnuť, nech do januára vstúpime s úsmevom na perách. Voľný čas si môžete užiť v šalianskom kine alebo aj na premietaní rozprávky v blízkej dedine.

KULTÚRA

30. december 2019 o 16.30 hod., Trnovec nad Váhom

GRINCH

OBEC Trnovec nad Váhom srdečne pozýva všetky deti a ich rodičov na sviatočné premietanie animovanej rozprávky, ktoré sa uskutoční vo veľkej sále miestneho kultúrneho strediska. Vstup je zdarma.

Ak zatúžite po príjemnom prítmí šalianskeho kin, neváhajte. Príďte si vychutnať filmové novinky.

KINOTIPY

27. december 2019, 20.00 hod. a 28. december 2019, 17.00 hod. a 20.00 hod.

Star Wars: Vzostup Skywalkera (Star Wars: The Rise of Skywalker)

Hrajú: Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, John Boyega, Lupita Nyong'o, Mark Hamill, Andy Serkis, Keri Russell, Billie Lourd, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Billy Dee Williams, Richard E. Grant, Joonas Suotamo, Anthony Daniels, Naomi Ackie, Dominic Monaghan, Matt Smith, Carrie Fisher  •  Réžia: J.J. Abrams  •  Scenár: J.J. Abrams, Derek Connolly, Chris Terrio, Colin Trevorrow  •  Kamera: Daniel Mindel  •  Hudba: John Williams

Lucasfilm a režisér J.J. Abrams znovu spoja sily, aby vzali divákov na epickú výpravu do praďalekej galaxie vo filme Star Wars: Vzostup Skywalkera. V strhujúcom závere Ságy Skywalkerov se zrodia nové legendy a odohraje se konečný boj za slobodu galaxie.

28. december 2019, 15.00 hod., 29. december 2019, 16.00 hod.

Maskovaní špióni (Spies in Disguise)

Réžia: Nick Bruno, Troy Quane  •  Hrajú: Tom Holland, Will Smith, Ben Mendelsohn, Rashida Jones, Karen Gillan, DJ Khaled, Masi Oka

Superšpión Lance Sterling a vynálezca Walter Beckett sú totálnymi protikladmi. Lance je kultivovaný, elegantný a nonšalantný. Zatiaľ čo Walter … nie. Ale keď nečakané udalosti všetko zmenia, je táto nepravdepodobná dvojica nútená sa spojiť na veľkú misiu, ktorá vyžaduje neuveriteľné maskovanie – premenu Lanca na statočného, divokého, odvážneho… holuba. Walter a Lance spolu musia pracovať ako tím, alebo sa celý svet ocitne v nebezpečí.

29. december 2019, 16.00 hod., 20.00 hod.

AMUNDSEN (Amundsen)

Réžia: Espen Sandberg  •  Hrajú: Pål Sverre Hagen, Katherine Waterston, Mads Sjøgård Pettersen, Ole Christoffer Ertvaag, Christian Rubeck, Trond Espen Seim, Vojtěch Kotek, Jonas Strand Gravli

Posledný Viging. Muž, ktorý nevedel byť druhý. Aj takto býva označovaný Roald Amundsen, dobrodruh, ktorý zapĺňal prázdne miesta na mape sveta, ako prvý dobyl južný pól a dosiahol obidva póly zemegule. Aký ale v skutočnosti bol tento slávny Nór? Celovečerný film Amundsen zachytáva nielen jeho neuveriteľné výpravy do nepreskúmaných ľadových pustatín či polárne lety vzducholoďou, ale odhaľuje aj súkromie a kontroverznú osobnosť legendárneho objaviteľa vrátane menej známych skutočností, ako bol jeho vzťah s bratom alebo milostné aféry. Režisér filmu Espen Sandberg, ktorý natočil Kon-Tiki a posledných Pirátov z Karibiku, sa nebál ani zobrazenia temnejších stránok Roalda Amundsena.

29. december 2019, 18.00 hod.

Šťastný nový rok

Réžia: Jakub Kroner  •  Scenár: Adriana Kronerová  •  Kamera: Mário Ondriš  •  Hudba: Marián Čekovský  •  Hrajú: Táňa Pauhofová, Emília Vášáryová, Gabriela Marcinková, Antónia Lišková, Zuzana Norisová, Anna Kadeřávková, Karolína Tkáčová, Nina Petrikovičová, Jiří Bartoška, Ján Koleník, Tomáš Maštalír, Jakub Prachař, Marek Majeský, Petr Vaněk

Vianočná romantická komédia v réžii Jakuba Kronera s výnimočným hereckým obsadením, natočená v zimnom prostredí Vysokých Tatier. Scenár filmu sa začína pár dní pred Vianocami a končí na Nový rok a cez množstvo komických, ale i romantických situácií ukazuje, že láska má veľa podôb, ale nakoniec si každého nájde.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM