Zlatica Gregorová Rôzne

Predvianočné TIPY: Nechajte sa zlákať šalianskymi trhmi, disco i športom

A máme tu posledný adventný víkend. Ten môžete naplno využiť a zájsť do centra nášho mesta alebo aj do okolia na zaujímavé akcie.

Ilustračný obrázok k článku Predvianočné TIPY: Nechajte sa zlákať šalianskymi trhmi, disco i športom
Foto: Zlatica Gregorová

Gazdinky iste začnú s prípravou kulinárskych špecialít a zvyšok rodiny sa možno bude chcieť poriadne zabaviť. Vyrazte na vianočné trhy, alebo do kina či na disco. Ak ste športoví fanúšikovia, môžete sa vybrať na hádzanú či futsal.

KULTÚRA

20. december 2019, 16.00 hod., Trnovec nad Váhom

DETSKÁ VIANOČNÁ DISKOTÉKA

Mládežnícky parlament v Trnovci nad Váhom organizuje kultúrne podujatie pre najmenších občanov dediny.Zúčastniť sa jej môžete vo veľkej sále miestneho kultúrneho strediska. Deti do 12 rokov sa môžu tešiť na sladké prekvapenie.

11.-22. december 2019, pešia zóna Šaľa

ŠALIANSKE VIANOČNÉ TRHY

Aj počas najbližších dní sa môžete vybrať na pešiu zónu do centra nášho mesta. Nájdete tam množstvo stánkov, kde nakúpite darčeky pre blízkych. Zároveň tam máte šancu stretnúť niektorého z priateľov a vychutnať si horúci punč alebo iné špeciálne dobroty. Čaká na vás aj kultúrny program, tak si ho poriadne vychutnajte.

Program

20. december 2019

15.00 hod. – ZŠ s MŠ P. Pázmánya s VJM

16.00 hod. – ZŠ Ľ. Štúra

16.30 hod. – ZŠ J. C. Hronského

17.00 hod. – ZŠ s MŠ J. Murgaša

17.30 hod. – Hip hop dance v podaní TŠ Viva

21. december 2019

15.00 hod. – Rain School Christmas

17.00 hod. – Martina Schindlerová & Fidlikanti

17.40 hod. – Tichá noc v podaní Martiny Schindlerovej & Fidlikantov, pálenie prskaviek

ŠPORT

Hádzaná

21.december 2019, 18.00 hod., Mestská športová hala v Šali

Hádzanárska Slovnaft Extraliga mužov

HKM Šaľa – ŠTART Nové Zámky

Futsal

21.december 2019, 8.00–20.00 hod., Mestská športová hala v Šali

VIANOČNÝ FUTSALOVÝ TURNAJ

V močenskej športovej hale sa uskutoční 12. ročník tradičného  športového podujatia. Turnaja sa zúčastní 20 tímov (miestne + okolie). Súčasťou bude aj exhibičný zápas medzi FK Močenok U9 – KFC Horná Kráľová U9 i súťaž v kopaní penált.

21. december 2019, registrácia o 13.00 hod., Močenok

VIANOČNÝ STOLNOTENISOVÝ TURNAJ

Obec Močenok a Stolnotenisový oddiel TJ Močenok usporiadajú podujatie pre neregistrovaných hráčov. Konať sa bude v stolnotenisovej herni. Otvorenie turnaja je o 14.00 hod. Podľa organizátorov sa bude súťažiť v troch kategóriách: do 40 rokov, od 41 do 60 rokov a nad 60 rokov.

KINOTIPY

21. december 2019, 20.00 hod.

Čierne Vianoce (Black Christmas)

Réžia: Sophia Takal  •  Hrajú: Imogen Poots, Cary Elwes, Aleyse Shannon, Lucy Currey, Brittany O'Grady, Lily Donoghue

Úchylný zabijak si vybral vianočné prázdniny ako ideálne obdobie pre vraždenie vysokoškolských študentiek. Avšak emancipačné tendencie nie je možné zastaviť a tak študentky nemajú chuť uspokojiť sa s rolami bezbranných obetí a rozhodnú sa vrátiť úder.

21. december 2019,17. 00 hod. a 22. december 2019, 20.00 hod.

Star Wars: Vzostup Skywalkera (Star Wars: The Rise of Skywalker)

Hrajú: Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, John Boyega, Lupita Nyong'o, Mark Hamill, Andy Serkis, Keri Russell, Billie Lourd, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Billy Dee Williams, Richard E. Grant, Joonas Suotamo, Anthony Daniels, Naomi Ackie, Dominic Monaghan, Matt Smith, Carrie Fisher  •  Réžia: J.J. Abrams  •  Scenár: J.J. Abrams, Derek Connolly, Chris Terrio, Colin Trevorrow  •  Kamera: Daniel Mindel  •  Hudba: John Williams

Lucasfilm a režisér J.J. Abrams znovu spoja sily, aby vzali divákov na epickú výpravu do praďalekej galaxie vo filme Star Wars: Vzostup Skywalkera. V strhujúcom závere Ságy Skywalkerov se zrodia nové legendy a odohraje se konečný boj za slobodu galaxie.

21. december 2019, 15.00 hod.

Ľadové kráľovstvo 2 (Frozen 2)

Réžia: Chris Buck, Jennifer Lee  •  Hrajú: Idina Menzel, Josh Gad, Kristen Bell, Evan Rachel Wood, Sterling K. Brown, Jonathan Groff, Santino Fontana

Elsa, Anna, Olaf, Kristoff a Sven v dlhoočakávanom pokračovaní úspešnej animovanej komédie štúdia Disney. Prečo sa Elsa narodila s magickými schopnosťami? Odpoveď na túto otázku ju láka, zároveň však ohrozuje jej kráľovstvo. Spolu s Annou, Kristoffom, Olafom a Svenom sa vydávajú na pozoruhodnú a nebezpečnú cestu.

22. december 2019, 18.00 hod.

Last Christmas (Last Christmas)

Hrajú: Emilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson, Michelle Yeoh, Patti LuPone, Ingrid Oliver, Sue Perkins, Lydia Leonard, Rebecca Root, Ritu Arya, Laura Evelyn, Joe Blakemore  •  Réžia: Paul Feig  •  Scenár: Emma Thompson  •  Hudba: Theodore Shapiro

Hviezda z filmu Hry o tróny Emilia Clarke žiari, zabáva a dojíma v romantickej vianočnej komédií Last Christmas. V jej príbehu sa dokonale spája autorský talent herečky a oscarovej scenáristky Emmy Thompson s nadčasovými skladbami Georga Michaela. Keby hľadala Bridget Jonesová väčšiu smoliarku než je ona sama, s Kate /Emilia Clarke/ by trafila klinec rovno po hlavičke. To dievča síce vyzerá ako roztopašný čertík, v skutočnosti však priťahuje problémy všetkého druhu – nerozumie si s vlastnou rodinou, nevyzná sa sama v sebe, nevie si nájsť normálneho chlapa a navyše pracuje v obchode s vianočnými dekoráciami.

22. december 2019, 16.00 hod.

TROLL: Príbeh o chvoste(Troll: The Tale of a Tail)

Réžia: Kevin Munroe, Kristian Kamp  •  Hrajú: Suzanne Bolch, Kevin Munroe, John May, Daxing Zhang

Tvorcovia obľúbeného Shreka a postavičiek z Madagaskaru prichádzajú s novou rozprávkou – Troll: Príbeh o chvoste. Pokojné spolunažívanie v trollskej dedinke je narušené, keď odporný Grimmer premení trollského kráľa Groma na kameň a jeho chvost ukryje v temnom lese. Podľa starodávneho proroctva je jediným trollom, ktorý môže všetko napraviť, jeho syn, princ Trym.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM