Správy

Na históriu nezabudli: V Šali si pripomenuli 77. výročie SNP, FOTO

Slovensko ožilo oslavami 77. výročia Slovenského národného povstania. Výnimku netvorila ani Šaľa.

Ilustračný obrázok k článku Na históriu nezabudli: V Šali si pripomenuli 77. výročie SNP, FOTO
7
Galéria
Foto: V. Jarošová / Zdroj: Mesto Šaľa

Pietna spomienka pri príležitosti 77. výročia Slovenského národného povstania sa v Šali konala vo štvrtok 26. augusta.

„Pietna spomienka začala hymnou v podaní členiek Denného centra seniorov č. 2 v Šali pod vedením Anny Filovej a prednesom básne, ktorú zarecitovala Adriana Keszeliová. Podujatie moderovala Alžbeta Sedliačiková, ktorá privítala všetkých prítomných hostí," informuje mesto Šaľa.

Okrem vedenia mesta Šaľa bol medzi hosťami aj prednosta Okresného úradu v Šali Dionýz Solár, zástupcovia inštitúcií, politických strán a hnutí, vojaci z Klubu vojenskej histórie v Nitre, Mládežnícky parlament mesta Šaľa, deti z miestnej materskej školy a verejnosť.

Prečítajte si tiež

Nechýbal ani príhovor primátora Šale Jozefa Belického a speváčka Sevim Nagyová zaspievala národnú pieseň Kto za pravdu horí, po ktorej nasledovalo slávnostné kladenie vencov.

„Výročie Slovenského národného povstania je príležitosťou pre každého z nás, vrátiť sa v mysli do týchto nedávnych čias a pokloniť sa pamiatke všetkým, ktorí v boji za oslobodenie svojej vlasti zaplatili cenu najvyššiu. Zároveň aj možnosťou pre nás, aby sme vzdali úctu a česť všetkým, ktorí bojovali a zapojili sa do Slovenského národného povstania. Česť ich pamiatke," dodáva radnica.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé čítanie

Pietna spomienka pri príležitosti 77. výročia SNP
7
Galéria
Foto: V. Jarošová / Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM