Zlatica Gregorová Kultúra

Močenčania oslávia obecné dni: Navaria guláš a upečú aj smatankový koláč

V prvej polovici septembra sa v neďalekej dedine uskutoční tradičné podujatie. Prípravy na Dni obce 2018 sú v plnom prúde.

Ilustračný obrázok k článku Močenčania oslávia obecné dni: Navaria guláš a upečú aj smatankový koláč
Zdroj: TASR

Okrem množstva zábavy v Močenku chystajú aj nejednu špeciálnu aktivitu. Môžete sa presvedčiť, keď podujatie navštívite.

Kulinárske špeciality

Ako informovali organizátori z obecného úradu, nebude núdza o predajné stánky, kde si návštevníci budú môcť kúpiť jarmočný tovar, ale bude sa aj piecť a variť. Močenčanmi obľúbený smatankový koláč a rozvoniavajúci guláš. Tí naj pekári a kuchári budú odmenení.

Smatankový koláč

V dedine odštartujú od 14.- 16. septembra 2018 Dni obce Močenok. Uskutoční sa aj VII. ročník Súťaže v pečení tradičných smotanových koláčov – „Smatankový koláč“. Svoje chutné výtvory budú môcť pekári prezentovať 15. septembra 2018 od 9.00 hod. v areáli obecného úradu návštevníkom podujatia aj odbornej porote. Hodnotiť sa budú už upečené a prinesené koláče.

Počas podujatia sa v sobotu 15. septembra 2018 bude konať aj XI. ročník súťaže vo varení guláša Močenský kotlík.

Odmeny víťazom

Súťažiaci by mali podľa stanov organizátorov tvoriť aspoň trojčlenné družstvá, aby si vzájomne pomáhali pri príprave toho naj guláša. O tom, kto si za najlepší kotlík voňavej polievky a naj smatankový koláč zaslúži odmenu, rozhodne odborná porota približne o 15.00 hod. „Každé družstvo dostane za účasť pamätný list a malý darček, víťaz dostane aj diplom a cenu,“ uviedli organizátori podujatia.  

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM