Zlatica Gregorová Rôzne Správy

FOTO: Mesto si uctilo hrdinov, konal sa pietny akt kladenia vencov

Každoročne o tomto čase si pripomíname výročie Slovenského národného povstania. Vedenie nášho mesta tak urobilo v pondelok.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mesto si uctilo hrdinov, konal sa pietny akt kladenia vencov
Foto: Zlatica Gregorová

Koniec augusta sa nesie v znamení pripomenutia si historickej udalosti. Slováci sa vzopreli nemeckým okupantom. Stalo sa tak presne 29. augusta 1944, pred sedemdesiatymi troma rokmi v Banskej Bystrici. V mestách a obciach si začiatkom tohto týždňa uctievajú hrdinov, ktorí sa nebáli postaviť nepriateľom. V Šali si ich uctili v pondelok 28. augusta, slávnostným aktom kladenia vencov pri pamätníku SNP na Dolnej ulici.

Príhovor primátora

Slávnostný akt sa začal slovenskou hymnou a príhovorom primátora mesta Šaľa, Jozefa Belického. Nezabudol pripomenúť, aký je tento sviatok v našich dejinách dôležitý. Primátor sa vyjadril, že sa skláňa pred tými, čo v povstaní bojovali a položili v ňom svoje životy.

Pietny akt

Následne pristupovali predstavitelia mestských inštitúcií a mesta k pamätníku SNP s vencami. Šalianske speváčky dotvárali tento slávnostný okamih svojím spevom. Nakoniec sa primátor mesta Šaľa rozlúčil s prítomnými a poďakoval im, že sa zúčastnili tohto pietneho aktu.

FOTO: Mesto si uctilo hrdinov, konal sa pietny akt kladenia vencov
17
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM