Správy

Filmové trháky si užijeme v pohodlí: V kinosále osadili moderné sedadlá, FOTO

Milovníci filmov sa majú na čo tešiť. Sála miestneho kina prešla rozsiahlou rekonštrukciou.

Ilustračný obrázok k článku Filmové trháky si užijeme v pohodlí: V kinosále osadili moderné sedadlá, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Aj vďaka príspevku z Audiovizuálneho fondu sa v Šali podarilo priniesť moderné sedenie do priestorov kinosály.

„Takto vyzerá dôstojná, elegantná a pohodlná sála, kde si budete môcť pozrieť filmové trháky a užiť si divadelné predstavenia. Dve miesta sú vynechané pre imobilných, pre ktorých sú pri bočnom vstupe vybudované aj bezbariérové toalety," informuje mesto Šaľa.

Bez držiakov na nápoje

Na svojom mieste je všetkých 240 moderných sedadiel. Pôvodných, starých sedačiek tu bolo 353.

„Držiaky na nápoje nie sú, pretože sála slúži nie len ako kino, ale aj pre divadelné predstavenia, na spoločenské udalosti ako oceňovanie, celoslovenské súťaže typu Šaliansky Maťko, Zlatá priadka a podobne. Pri týchto príležitostiach by „diery“ v operadlách na ruky (na pitie) nepôsobili vhodne. Podobne to riešia aj v iných mestských kinách. Mestské kinosály totiž neslúžia výlučne na filmové predstavenia tak ako je to typické pre multiplexy. Veríme, že aj bez držiakov na nápoje bude návšteva kina zážitok," informuje Erika Kollerová, referent pre komunikáciu MsÚ Šaľa.

Prečítajte si tiež

Ochrana sedadiel

„Miestnosť slúži aj ako divadelná sála. Momentálne je o približne 100 miest na sedenie menej ako pri starých sedačkách, celková kapacita sály bude 240. Nové sedačky sú sklopné, v prípade nesklopných by sa do sály zmestilo výrazne menej miest na sedenie," prezradila nedávno radnica.

Sedadlá majú drevené opierky na ruky. „Čalúnené sú náročnejšie na údržbu, rýchlo sa nie len zašpinia, zapotia, ale zostanú vyšúchané. Aj zadná strana sedačiek je chránená drevom, aby ich návštevníci náhodou nezašpinili, nechtiac ich nedokopali. Keď sa tak aj stane, bude jednoduché ich očistiť," vysvetľuje František Čibrik, vedúci Oddelenia stratégie a komunálnych činností MsÚ Šaľa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

OBRAZOM: V kinosále osadili moderné sedadlá
3
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM