Zlatica Gregorová Rôzne

Detský tábor je miestom zážitkov: 20 rokov činnosti oslávia v Tešedíkove

V obci v šalianskom okrese sa rozhodli, že pre miestne deti zorganizujú letný tábor. Finančne ho podporila obec Tešedíkovo a Nitriansky samosprávny kraj.

Ilustračný obrázok k článku Detský tábor je miestom zážitkov: 20 rokov činnosti oslávia v Tešedíkove
Zdroj: TASR

O tom, čo všetko počas piatich augustových dní účastníci zažijú sa dozviete v našom článku. Tento tábor je totiž niečím špecifický.

Okrem toho, že v tomto roku oslávia už dvadsiaty ročník jeho organizovania, prevahu tu bude mať športovanie. Prednostne je teda určený malým milovníkom športu, ale i platonickým športovým nadšencom. Zúčastnia sa ho deti vo veku 6 – 14 rokov. Organizátorom letného denného tábora je Dom kultúry v Tešedíkove. Hlavnou vedúcou je kultúrna pracovníčka Alžbeta Borsányiová a táborový tím budú tvoriť spolu s ňou ďalší štyria členovia.

Prekvapenia, šport a veľa zábavy

Okrem hlavnej vedúcej sa o deti budú starať aj „futbaloví tréneri Gejza Tóth a Marián Mesárosz. Zumbu bude viesť Erika Királyová a organizátorkou súťaží a loptových hier bude Silvia Borásnyiová,“ informuje nás Alžbeta Borsányiová z Domu kultúry v Tešedíkove. V termíne od 7. do 11. augusta 2017 deti zažijú množstvo prekvapení každý deň. Už počas toho prvého uvítacieho dňa sa táborníci stretnú na futbalovom ihrisku a budú si môcť zahrať futbal, zabaviť sa zumba tancom a zúčastniť sa rôznych športových súťaží. Popoludnie vyplní zábava v areáli miestnej farmy. Tu si deti zajazdia na koníkoch a opäť si budú môcť zasúťažiť.

Oslávia táborové jubileum

„V utorok sa všetci spoločne vyberieme na celodenný výlet do Dunajskej Stredy na kúpalisko. Deti strávia čas na plaveckom kurze a budú si môcť zajazdiť na kajakoch. Stredajšie dopoludnie vyplnia loptové hry a množstvo zábavných súťaží. Popoludní, od 13.00 hod. sa začne stretnutie so špičkovými športovcami našej obce. Po skončení sa budú konať futbalové zápasy,“ prezrádza hlavná táborová vedúca. Vo štvrtok decká spolu s vedúcimi navštívia Bojnice. Po prehliadke múzea si budú môcť pozrieť šermiarske a sokoliarske vystúpenia.

Posledný táborový deň si deti užijú opäť tancom a neskôr aj hľadaním pokladu. Popoludní sa ešte vyšantia na pretekoch a po nich už bude nasledovať vyhodnotenie tábora a odovzdanie predmetov ako spomienky na jubilejný dvadsiaty ročník Letného tábora v Tešedíkove.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM