Zlatica Gregorová Rôzne

Cesty v okrese Šaľa čakajú renovácie: Vodiči zachovajte pokoj

Cestári sú dlhodobým hromozvodom nahnevaných vodičov. Nie každý ale vie, že aj ich trápi množstvo problémov, s ktorými sa musia vyrovnávať.

Ilustračný obrázok k článku Cesty v okrese Šaľa čakajú renovácie: Vodiči zachovajte pokoj
Zdroj: TASR

Pod Regionálnu správu a údržbu ciest Nitra, a s. patrí i Cestmajsterstvo Šaľa. O tom, aká je aktuálna situácia ohľadom stavu vozoviek v okrese Šaľa, nás informovala cestmajsterka Klaudia Braunová.

„V pláne máme rozsiahle opravy ciest. Najnaliehavejšia bude oprava rozpadnutej cesty č.1366 na Vlčanskej ulici v Šali ku kvetinárstvu. Dočasne ju opravíme pomocou tzv. dýzovej metódy. To bude možné, pokiaľ nenastane zimné obdobie, pretože vonkajšie práce závisia i od počasia. Predpokladám, že do polovice novembra tohto roka cestu opravíme", hovorí Klaudia Braunová.

"Následne na jar 2017 na tom istom mieste, pristúpime k metóde obaľovania teplou zmesou. Táto metóda opravy vozovky si vyžaduje isté špecifiká. Boli by sme radi, keby obyvatelia mesta i vodiči rešpektovali obmedzenie cestnej premávky, ktorú počas vykonávania opráv budú riadiť regulovčíci. Plánujeme i ďalšie rozsiahle opravy vozoviek v okrese. Nie všetko sa však dá urýchliť. Záleží na technike, ktorú máme k dispozícii a veľa závisí od spomínaných poveternostných podmienok. Ďakujeme za trpezlivosť a ohľaduplnosť, verte, že my, cestári, robíme to najlepšie v rámci našich možností“, dodáva cestmajsterka Klaudia Braunová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM