Správy

Boj za výstavbu obchvatu pokračuje: Primátor zvolal ZHROMAŽDENIE obyvateľov!

Mesto svoj boj za výstavbu potrebného obchvatu nevzdáva. Obyvatelia Šale opäť vyjdú do ulíc.

Ilustračný obrázok k článku Boj za výstavbu obchvatu pokračuje: Primátor zvolal ZHROMAŽDENIE obyvateľov!
Foto: Zlatica Gregorová

Plánovaná výstavba obchvatu je dlhoročne jednou z najdiskutova­nejších tém v Šali. Radnica teraz zvoláva verejnosť.

„Mesto Šaľa považuje výstavbu obchvatu za svoju prioritu už dlhé roky, preto sa rozhodlo prevziať iniciatívu od občianskych aktivistov, ktorí v dňoch 8. 3. 2021 a 15. 7. 2021 organizovali protesty za bezodkladné začatie výstavby obchvatu, ktorý sa už ťahá desiatky rokov," informuje mesto Šaľa.

Primátor mesta Šaľa Jozef Belický zvoláva zhromaždenie obyvateľov mesta Šaľa.

Zhromaždenie bolo zvolané na urýchlenie výstavby obchvatu mesta Šaľa a uskutoční sa 19. augusta o 16.00 hodine na ulici Nitrianska – kruhový objazd pri parkovisku hypermarketu Tesco v Šali – mestská časť Veča.

Desaťtisíce áut

„Súčasná situácia ničí životné prostredie a znemožňuje ľuďom bezproblémové prechádzanie mestom. Obchvat pomôže motoristom a hlavne obyvateľom v skvalitnení bežného života, bezpečnosti a odkloní tranzitujúcu dopravu konečne mimo mesta. Denne prejde cez mesto Šaľa skoro 30-tisíc áut, čo má za následok obrovskú intenzitu dopravy súvisiacej aj s katastrofálnym stavom mosta a ciest," píše radnica na svojom webe.

Prečítajte si tiež

V Šali sa nachádza jediný most ponad rieku Váh, po ktorom prechádza všetka doprava. Preto mesto pokladá výstavbu obchvatu za nevyhnutnú.

Výzva predsedovi vlády

Zhromaždenie prídu podporiť starostovia a poslanci okolitých obcí a občianske združenia. Chýbať by nemali ani občianski aktivisti, podnikatelia a obyvatelia mesta a spádových oblastí.

„Mesto Šaľa so svojimi obyvateľmi sa obracia a vyzýva ústredné orgány štátnej správy, predovšetkým predsedu vlády SR o urýchlenie procesov výstavby Šalianskeho obchvatu, ktorý je nevyhnutnou súčasťou normálneho fungovania dopravy v meste," dodáva mesto Šaľa.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM