Anton Hrachovský Šport

Zahraničný úspech našich atlétov: Novozámčania doviezli až štyri medaily

Na prestížnom podujatí v susedných Čechách štartovali aj pretekári z Nových Zámkov. V konkurencii zhruba 2000 pretekárov nezostali svojej povesti nič dlžní.

Ilustračný obrázok k článku Zahraničný úspech našich atlétov: Novozámčania doviezli až štyri medaily

Začiatkom uplynulého týždňa sa v Brne uskutočnil 12. Ročník medzinárodných žiackych atletických pretekov European kids athletics game za účasti vyše 2-tisíc atlétov z 15 krajín Európy, ktorí súťažili v piatich vekových kategóriách. Po vlaňajšej vydarenej premiére pretekárov z AC Nové Zámky na týchto populárnych pretekoch, na tohtoročný 12. ročník vycestovala skupina 10 žiakov tréningovej skupiny Juraja Száka a Anny Schumichrastovej.

Novozámčania sa nestratili

„Ako aj vlani, tak i v tomto roku mladé novozámocké atletické nádeje dokázali, že i v takmer celoeurópskom merítku sa svojim talentom a pripravenosťou nestratia,“ zhodnotil preteky Peter Straňovský z atletického klubu v našom meste. Dôkazom jeho tvrdenia bol zisk štyroch cenných medailových umiestnení.

V každej disciplíne museli Novozámčania absolvovať kvalifikácie v 25 až 30 – člennom štartovom poli. Novozámčanom sa na tomto podujatí darilo už aj v minulosti. V ročníku 2005 sa o dva bronzy postarali dievčatá Laura Tomanová a Rebeka Žibritová s výkonmi na úrovni osobných rekordov. Laura v behu na 800 m časom 2:31,47 a Rebeka v skoku do diaľky výkonom 479 cm. V ročníku 2004 získala bronz v hode loptičkou Lívia Melišková výkonom 52,71. O jediný chlapčenský bronz sa postaral v ročníku 2003 Marek Valo, ktorý si v behu na 300 m časom 38,33 vytvoril nový osobný rekord.

Majstrovstvá Slovenska žiactva v Zámkoch

Uplynulý víkend, od 16. do 17. septembra bol Štadión na Sihoti v Nových Zámkoch dejiskom Majstrovstiev Slovenska žiactva. Tunajší klub mal v ohni viacero želiezok. „Treba len dúfať, že tieto výkony a ďalšie finálové umiestnenia pretekárok Lei Farkas a Janky Kusyovej sa v čo najlepšom svetle prejavia aj na vrchole ich tohtoročnej sezóny na dráhe, ktorými sú dvojdňové Majstrovstvá Slovenska žiactva v Nových Zámkoch v dňoch 16. a 17. septembra 2017 na štadióne na Sihoti,“ prezradil Peter Straňovský ešte pred pretekmi v Nových Zámkoch, ktoré nakoniec priniesli jeden slovenský rekord. Vytvorila ho v behu na 300 m prekážok dievčat Paula Ácsová z ŠK ŠOG Nitra časom 45,00 sekundy o 43 stotín. Na M-SR staršieho žiactva, ktoré zorganizoval AC Nové Zámky pod vedením predsedu klubu Štefana Straňovského, štartovalo 372 atletických nádejí z 59 klubov, pričom až 18 získalo aspoň jeden titul.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM