Anton Hrachovský Rôzne

Výluka na trati neďaleko Nových Zámkov. Kedy nebudú premávať vlaky?

Cestujúci vo vlakoch sa musia obrniť trpezlivosťou. Rekonštrukcia spôsobí obmedzenia na trati kúsok od Nových Zámkov.

Ilustračný obrázok k článku Výluka na trati neďaleko Nových Zámkov. Kedy nebudú premávať vlaky?
Zdroj: Dnes24.sk

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) realizujú v dňoch 20. až 22. septembra výluku v medzistaničnom úseku Šurany – Komjatice za účelom opravy a údržby železničného priecestia v železničnom kilometri 12,391.

Rozoberú starú konštrukciu

V rámci výlukových prác bude vykonaná oprava a údržba priecestnej konštrukcie. Práce budú pozostávať z rozobratia starej priecestnej konštrukcie, vybratia koľajového poľa koľajovým žeriavom, výmeny štrkového koľajového lôžka, vloženia nového koľajového poľa a opravy geometrickej polohy koľaje. Vymenia sa tiež koľajnice, následne sa doplní a upraví štrkové lôžko. V závere sa zriadi nová priecestná konštrukcia pozostávajúca z ochranných koľajníc a živičného povrchu.

Obmedzenia v doprave

Táto výluka si vyžaduje aj cestnú uzávierku priecestia od 19. septembra od 08:00 do 08:00 piatka 23. septembra. Obmedzená bude aj železničná doprava, v dňoch 20. septembra (od 08:00 do 15:10) a 21. až 22. septembra (v čase od 08:00 do 14:10) bude pre cestujúcich zabezpečená v tomto úseku náhradná autobusová doprava.

„ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach,“ vyzýva vedenie ŽSR cestujúcich.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM