Anton Hrachovský Správy Samospráva

Vyhrnú si rukávy! Hádzanári chcú namiesto súťaženia pomáhať ohrozeným

Pomocnú ruku podáva aj účastník najvyššej hádzanárskej súťaže. Hádzanári sa radi pričinia o zmiernenie následkov epidémie spôsobenej novým koronavírusom.

Ilustračný obrázok k článku Vyhrnú si rukávy! Hádzanári chcú namiesto súťaženia pomáhať ohrozeným
Zdroj: TASR

Už takmer tri týždne je na území Slovenska zakázaná organizácia kultúrnych a spoločenských podujatí. Šport nevynímajúc. Športovci tak majú väčšinou individuálne tréningy. Voľný čas sa tak množstvo z nich rozhodlo využiť prospešným a chválihodným spôsobom. Medzi nimi aj hádzanársky extraligový klub MHC Štart Nové Zámky.

Pripravení pomôcť

Primátorovi Otokarovi Kleinovi preto vedenie klubu adresovalo list, v ktorom informuje, že je pripravený v týchto náročných časoch pomôcť.

„Ešte pred pár týždňami nás chodili na zápasy podporovať a pomáhať nám ako ôsmy hráč na ihrisku, naši fanúšikovia, občania mesta Nové Zámky, zložení z rôznych vekových kategórií. Sme im za to veľmi vďační. Dnes je situácia obrátená a pomáhať treba občanom, najmä tým starším. Rozhodli sme sa poslať vám ponuku spolupráce, podania pomocnej ruky,“ uvádza klub.

Hádzanári sú pripravení prispieť svojou troškou pri zabezpečovaní pomoci mesta seniorom formou rozvozu potravín, rúšok, liekov a podobne. „Skrátka tam, kde nás budú potrebovať. Budeme veľmi radi, ak sa budeme môcť postarať nielen o fanúšikov, ale i o tých, ktorí to v dnešnej ťažkej dobe potrebujú najviac,“ dodáva klub.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM