Viktória Botošová Rôzne

V tejto novozámockej škole vedia ako upútať deti: Zdravá výživa nemusí byť nuda! FOTO

Zdravá strava je základom, no to však nie je všetko. Novozámockí školáci sa dali aj na zumbu, kickbox, či vybíjanú. Pozrite, na čo všetko si trúfli.

Ilustračný obrázok k článku V tejto novozámockej škole vedia ako upútať deti: Zdravá výživa nemusí byť nuda! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

V dňoch od 12. –16. októbra 2015 sa v priestoroch ZŠ na Hradnej ulici v Nových Zámkoch konal týždeň zdravej výživy. Autorkou tohto projektu je Zuzana Mazuchová. „Cieľom akcie bolo podporiť u žiakov zdravý životný štýl, viesť ich k zdravej výžive a vhodnej životospráve,“ vysvetlila Emília Zbyňovská, triedna učiteľka 4.C. Na škole si takto pripomenuli 16. október – Svetový deň výživy.

Celý týždeň prebiehal v znamení rôznych zaujímavých a pútavých akcií. „Striedali sa zeleninový deň, mliečny deň, deň pitného režimu, ovocný deň… Súbežne prebiehala výstava ovocia a zeleniny. Konali sa rôzne športové akcie – kickbox, florbalový turnaj, turnaj vo vybíjanej a iné,“ učiteľka Zbyňovská. Vo výtvarnej súťaži ,,Zdravý svet“ vyjadrili deti svoj vzťah k zdravej výžive. Rôzne kvízy a besedy o tejto tematike rozšírili u detí vedomosti k správnej ceste k zdravému životnému štýlu. „Deti si s radosťou zatancovali aj tanec zumba,“ hovorí.

Ako pokračuje, veľmi pútavá bolo aj téma o včielkach, pretože ich navštívili skutoční ,,ujovia včelári“. Deťom podali zaujímavé a pútavé informácie a skúsenosti o práci včelára. „Žiaci boli nadšení z ukážky úľa, voskového plátu a včelárskeho odevu. Najviac sa žiaci tešili z ochutnávky medu. Týždeň zdravej výživy sa opäť vydaril a už teraz sa tešíme na budúci rok,“ dodala.

Pozrite si vydarené zábery z týždňa zdravej výživy na ZŠ Hradná v galérii článku.

Foto: Archív ZŠ Hradná Nové Zámky

Zdravá strava a nielen to. Novozámockí školáci si vyskúšali zumbu aj kickbox
21
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM