Správy

V okrese Nové Zámky opäť udrú horúčavy: Čakať máme až 37 °C

Horúčavy nám nedajú vydýchnuť ani začiatkom tohto týždňa. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre okres Nové Zámky aj výstrahu 2. stupňa.

Ilustračný obrázok k článku V okrese Nové Zámky opäť udrú horúčavy: Čakať máme až 37 °C
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Nový týždeň začína opäť horúcim počasím. Počas najbližších dní budú teploty ešte stúpať. Upozorňuje na to aj SHMÚ.

V pondelok 28. júna platí do 19.00 hodiny výstraha prvého stupňa pred vysokými teplotami. Maximálne teploty v okrese Nové Zámky sa môžu vyšplhať na 33 stupňov.

Bude ešte teplejšie

Ešte väčšie horúčavy majú udrieť opäť v utorok 29. júna. Od 14.00 do 18.00 hodiny je vydaná výstraha 2. stupňa pred vysokými teplotami.

„V okrese Nové Zámky sa miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 – 37 °C,“ varuje SHMÚ.

„Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ pripomínajú meteorológovia.

Mohlo by vás zaujímať

Ochladí sa?

„Oteplenie dlho nepotrvá. Už v priebehu stredy sa nad naše územie začne od západu nasúvať oblasť nižšieho tlaku vzduchu. Očakávame tak opäť postupný pokles teplôt, no najmä aj ďalšie zrážky v podobe búrok. Tie budú opäť aj intenzívne,“ informuje portál iMeteo.sk.

V druhej polovici týždňa by teploty podľa iMeteo.sk mali dosahovať zväčša od +23 °C na severe po +32 °C na juhu Slovenska, čiže typické teploty pre toto ročné obdobie.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM