Správy

V Nových Zámkoch pomôžu DESIATKAM ľudí: Mesto získalo dotáciu na projekt

Projekt Krok za krokom v Nových Zámkoch pomôže zlepšiť prístup na trh práce.

Ilustračný obrázok k článku V Nových Zámkoch pomôžu DESIATKAM ľudí: Mesto získalo dotáciu na projekt
Foto: Anton Hrachovský

Mesto Nové Zámky získalo nenávratný finančný príspevok z Operačného programu Ľudské zdroje na projekt Krok za krokom. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR mestu schválilo sumu 155 633 eur.

Podpora zamestnanosti

Cieľom projektu je podporiť zamestnateľnosť a zlepšiť prístup na trh práce sociálne vylúčeným skupinám, dlhodobo nezamestnaným obyvateľom a neaktívnym osobám, informovala radnica.

Súčasťou projektu bude individualizovaná práca s cieľovou skupinou, vyhľadávanie zamestnania a spolupráca s relevantnými inštitúciami, ako sú Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, mimovládne podniky, sociálne podniky, zamestnávatelia, ako aj s kanceláriou terénnej sociálnej práce na Mestskom úrade Nové Zámky.

Prečítajte si tiež

Pomôžu desiatkam ľudí

Projekt bude realizovaný od septembra tohto roka do novembra budúceho roka. Počas 15 mesiacov by mala byť v rámci projektu poskytnutá podpora minimálne 70 ľuďom.

Odbor sociálnych vecí a školstva mestského úradu počas trvania projektu posilnia dvaja odborní poradcovia, jeden PR pracovník, projektová a finančná manažérka pod koordináciou a supervíziou odbornej garantky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM