Anton Hrachovský Rôzne

Týždeň mobility v Nových Zámkoch: Čaká nás deň bez áut a MHD zadarmo

Aj naše mesto sa zapojilo do celoeurópskej akcie pod názvom Európsky týždeň mobility. Jeden deň môžete cestovať napríklad do práce zadarmo v MHD.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň mobility v Nových Zámkoch: Čaká nás deň bez áut a MHD zadarmo
Zdroj: TASR

Nové Zámky sa zapojili do environmentálneho projektu, cieľom ktorého je podpora alternatívnej dopravy. V kampani ide o to, aby sa obmedzili autá v uliciach mesta. Do akcií v rámci Európskeho týždňa mobility sa zapojila aj spoločnosť ARRIVA, ktorá je poskytovateľom autobusovej dopravy v Nových Zámkoch. Európsky týždeň mobility sa každoročne koná od 16. do 22. septembra a v tomto roku sa doň zapojí viac ako 1 700 miest v 28 krajinách Európy.

„Až doposiaľ sa mohli do projektu prihlásiť iba mestá a obce. Tento rok je umožnená registrácia aj pre inštitúcie a organizácie, čo sme veľmi privítali. Sú totiž aj mestá a obce, ktoré sa doposiaľ do aktivít Európskeho týždňa mobility nezapojili. Od tohto roka môžeme ich úlohu zastúpiť my a propagovať tak výhody hromadnej autobusovej dopravy,“ povedal László Ivan, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku.

Do kampane sa počas Európskeho týždňa mobility zapoja aj samosprávy, v ktorých ARRIVA zabezpečuje mestskú hromadnú dopravu. Dňa 22. septembra 2016 je vyhlásený za ´Deň bez áut´, počas ktorého pozývajú samosprávy verejnosť, aby si vyskúšala cestovanie autobusmi MHD zdarma. Medzi mestami, ktoré podporili Deň bez áut cestovaním MHD zdarma, sú aj Nové Zámky.

Môže vás zaujímať:

Mesto pokračuje v službách novozámockým deťom: Do školy pocestujú opäť zadarmo

Koľko si zaplatíme za parkovanie v meste? Radnica schválila nové nariadenie

Mesto chce odstrániť čiernu skládku: Bude sa uchádzať o finančný príspevok

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM