Anton Hrachovský Rôzne

Školáci sa vybrali na výlet do Švajčiarska: Najviac im chutila čokoláda

Školáci z Nových Zámkov sú aktívni. Naposledy sa zúčastnili poznávacieho zájazdu, ktorý ich zaviedol do zaujímavých kútov Švajčiarska.

Ilustračný obrázok k článku Školáci sa vybrali na výlet do Švajčiarska: Najviac im chutila čokoláda
Zdroj: Archív ZŠ Hradná

Ako prvé si mladí Novozámčania zo Základnej školy Hradná obzreli švajčiarske mesto Schaffhausen, kde absolvovali prehliadku pevnosti Munot. „Napriek 13 hodín trvajúcej ceste bol autobus plný zábavy a dobrej nálady,“ povedala Petra Keresztesová, jedna z učiteliek. Ideálne na spoznávanie kultúry mesta bolo i ubytovanie v starovekom zámku, ktorý sa nachádzal neďaleko Rýnskych vodopádov.

Krásna švajčiarska príroda

Druhý deň zamierili kroky detí do mesta Luzern, ktoré spoznávali prostredníctvom sprievodcu. Prešli sa po rozkvitnutom Kaplnkovom moste, všetci sa pri ňom niekoľkokrát odfotili a vychutnávali si úžasný výhľad. Horským autobusom sa viezli úzkymi cestičkami k vysokohorskému hotelu, kde ich pri príchode privítali kravy a ovce.

Vrcholom bola čokoládovňa

Ďalší deň navštívili hlavné mesto Švajčiarska – Bern. Pri príchode zbadali živé medvede, ktoré sú symbolmi tohto mesta. Okrem iného prechádzali aj okolo parlamentu, ktorý mestu dodáva historický charakter. Najväčšia radosť nastala, keď deti smerovali do čokoládovne. Vypočuli si náučnú prednášku o výrobe čokolády, no najlepším zážitkom bola jej degustácia.

„Ešte v ten deň sme dorazili k hotelu pri impozantnom Ženevskom jazere. V podvečer sme sa vybrali na krátku 2 hodinovú prechádzku po okolí. Ráno sme vyrazili do olympijskej dediny. Tam sme na naše prekvapenie uvideli sochu významného československého športovca Emila Zátopka. V Ženeve sme prechádzali aj popri 140 metrovom gejzíre,“ povedala Petra Keresztesová. Okrem toho navštívili malí turisti zo Zámkov miesto, kde bol spáchaný atentát na cisárovnú Sisi. Už teraz sa všetci tešia na ďalší výlet.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM