Anton Hrachovský Samospráva

Pandémia vplýva aj na chod mesta: Dotkne sa aj mestského zastupiteľstva

Aktuálna situácia s novým koronavírusom si vyžiadala odklad rokovania poslancov.

Ilustračný obrázok k článku Pandémia vplýva aj na chod mesta: Dotkne sa aj mestského zastupiteľstva
Foto: Anton Hrachovský

Nový koronavírus výrazne zasiahol aj do života v Nových Zámkoch. Zrušené sú kultúrne i spoločenské podujatia, v nemocnici platí zákaz návštev a ambulancie fungujú v špeciálnom režime. Pri vstupe hliadkujú vojaci a policajti.

Poslanci zasadať nebudú

Reštrikcie sa dotýkajú aj rozvoja mesta. O veľa krokoch či investíciách samosprávy sa rozhoduje na mestskom zastupiteľstve. Už tento piatok, 17. apríla, sa malo v Nových Zámkoch konať druhé tohtoročné mestské zastupiteľstvo.

Konať sa však (zatiaľ) nebude. Potvrdil to viceprimátor a jeden z poslancov Lukáš Štefánik. Náhradný termín zatiaľ známy nie je.

Podľa zákona o obecnom zriadení sa musí zasadať minimálne raz za štvrťrok. Doteraz posledné zastupiteľstvo sa konalo 26. februára 2020. Radnici teda ostáva ešte takmer mesiac a pol, aby túto podmienku dodržala.

Rokovať by bolo o čom. Niekoľko tém čaká na diskusiu, či už ide o otvorenie/u­zavretie škôlok počas letných prázdnin alebo parkovaciu politiku. Stále nie je uzavretá ani téma územného plánu mesta. Otvorené budú musieť byť aj účelové dotácie pre organizácie a kluby v meste. Radnica navyše musí spracovať krízový rozpočet.

Nerokovalo sa ani v Šuranoch. Tam sa malo zastupiteľstvo konať 2. apríla.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM