Anton Hrachovský Samospráva

Oprava cesty na Kasárenskej musí počkať: Na ulici sa chystajú stavebné úpravy

Jednu z frekventovaných ulíc v meste čaká viacero stavebných zásahov. Aj to je dôvod, prečo musí oprava zničenej cesty počkať.

Ilustračný obrázok k článku Oprava cesty na Kasárenskej musí počkať: Na ulici sa chystajú stavebné úpravy
8
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Cesta na Kasárenskej ulici v Nových Zámkoch je skutočne v zlom stave, obyvatelia a aj poslanci žiadajú jej celkovú opravu. Tá momentálne na programe nie je, na ulici totiž prebieha viacero stavebných zásahov.

Obnova cesty musí počkať

„Kasárenská ulica potrebuje riadnu kanalizáciu, nové chodníky, obrubníky a vozovku. V súčasnosti tu však prebiehajú stavebné práce a ďalšie sa chystajú,“ uviedla radnica na svojom webe.

Na ulici je stavebný ruch. „Opravuje sa vstupná brána z ulice do areálu bývalých Kasární Márie Terézie, ktorú vlastní súkromník,“ tvrdí radnica. Na druhej strane cesty začala rekonštrukcia budovy bývalej mestskej polície. Tam majú byť obchody.

Rekonštrukcia „cigánskeho domu“

Na radnici sa aktuálne vybavuje stavebné konanie na rekonštrukciu veľkej bytovky, známej tiež ako „cigánsky dom“, ktorá už približne desať rokov chátra.

„Investor sa s požiadavkou na parkovacie miesta vysporiadal, od mesta žiadne pozemky nežiada,“ pokračuje radnica. Pôvodne mal totiž v úmysle odkúpiť od mesta pozemok patriaci ZŠ Nábrežná. Parkovanie má nakoniec zriadiť na ploche za bytovkou.

„Takýto rozsah prác bude znamenať aj zvýšený pohyb ťažkých strojov a stavebných mechanizmov. Až po skončení všetkých rekonštrukcií môže radnica podľa vlastných slov začať Kasárenskú ulicu opravovať,“ prezradilo vedenie mesta na svojich webstránkach.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

projekt Nová Kasárenská v Nových Zámkoch
8
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM