Správy

Novozámockú MHD čakajú zmeny: Mesto zavádza okruh s novou linkou

Využívate služby mestskej hromadnej dopravy? V tom prípade by vás mohli zaujímať novinky, ktoré pripravuje radnica.

Ilustračný obrázok k článku Novozámockú MHD čakajú zmeny: Mesto zavádza okruh s novou linkou
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto v spolupráci s dopravcom Arriva od 4. apríla zriaďuje novú linku mestskej hromadnej dopravy. Tá bude obsluhovať nový okruh mestom a bude súčasťou nového systému – intervalovej MHD.

Zjednodušenie MHD

„Zámerom novej linky je znížiť množstvo osobných áut v okolí nákupných a priemyselných centier, ako aj zjednodušiť a zatraktívniť samotné využívanie MHD," informuje mesto Nové Zámky.

Nová linka číslo 10 nateraz nenahradí žiadnu z doterajších liniek. Dokopy bude mať dvanásť zastávok a počas pracovných dní bude premávať jedenásť spojov.

Grafikon sa bude upravovať priebežne. Mesto bude počas skúšobnej prevádzky vyhodnocovať počet cestujúcich na jednotlivých zastávkach.

Prečítajte si tiež

LED panely

„Linka č.10 (Železničná stanica – Merkury Market) bude prvým okruhom, ktoré chce mesto zaviesť namiesto doterajších liniek mestskej dopravy. Všetky okruhy MHD sa potom budú stretávať v uzloch na železničnej stanici a Hlavnom námestí. O odchodoch autobusov nebude informovať cestovný poriadok, ale LED panely na jednotlivých zastávkach. Cestovné sa bude platiť aj platobnými kartami, dopravnými kartami alebo mobilnou aplikáciou," dodáva radnica.

Mesto plánuje aj jeden okruh, ktorý bude prechádzať okolo základných škôl. „Rovnako zostane zachované žiacke bezplatné cestovanie mestskou dopravou na ranné vyučovanie," prezradilo vedenie mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: ARRIVA Nové Zámky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM