Hokej

Nové Zámky porazili Banskú Bystricu po nájazdoch: Hrdinom sa stal Farley

Hokejisti Banskej Bystrice prehrali v piatkovom domácom zápase 36. kola Tipos extraligy s Novými Zámkami 4:5 po nájazdoch.

Ilustračný obrázok k článku Nové Zámky porazili Banskú Bystricu po nájazdoch: Hrdinom sa stal Farley
Zdroj: TASR/František Iván

Prvú šancu zápasu mali hostia už v 36 sekunde, keď Bull z medzikružia neprepálil Weningera. Na opačnej strane neuspel v druhej minúte zblízka Lamper. Bystričania mali potom navrch, avšak nedokázali sa postupne presadiť z dobrých pozícií Tamáši, Crevier-Morin a Melcher. Nové Zámky nevyužili presilovku a po jej skončení pykali.

Barani predviedli rýchlu akciu, kolmá prihrávka Bubelu na Melchera mala oči a mladík HC ´05 v tutovke nezaváhal – 1:0. Druhá presilovka ´býkov´ bola už v šestnástej minúte lepšie zahraná. Langkow zakončoval a puk od korčule Creviera-Morina putoval medzi žrde, no Weninger v poslednej možnej chvíli predviedol famózny zákrok hokejkou. Následne kryl dve dobré strely Jacksona.

Rozbehol sa gólostroj

V druhej tretine sa roztrhlo vrece s gólmi, padlo ich dovedna až šesť. V 26. minúte zužitkoval presnú prihrávku Björkunga Berger pri pravej žrdi – 2:0. O pár sekúnd Lamper mieril zblízka do žŕdky, ale vynahradil si to v 33. minúte, keď po vyhratom buly Bubelu prepálil Bakalu z vrchnej časti kruhu – 3:0. Hostia sa však spamätali a za necelé tri minúty dali tri góly.

Nakopol ich presilovkový zásah Jacksona po vyšachovaní brániacej trojice Bystričanov.

Na 2:3 znížil Bull, ktorý šikovne prešiel pred bránku a predviedol účinný bekhend a vyrovnanie zariadil Števuliak, keď sa k nemu dostal odrazený puk a pred odkrytou bránkou Weningera nezaváhal. Domáci sa po týchto rýchlych úderoch nezlomili a stihli ešte do prestávky opäť strhnúť vedenie na svoju stranu. Bačík totiž ponúkol spoza bránky načasovanú prihrávku Fossierovi a ten sa nemýlil – 4:3.

Rozhodnutie v nájazdoch

Na začiatku tretej tretiny Zámčania nedokázali vyrovnať z dvoch dobrých šancí, v tej prvej sa ocitol aktívny Bull, vychytal ho Weninger, a v druhej Farley mieril do žŕdky. Banskobystričania potom prevzali iniciatívu, Bakalu slušne preverili Bubela a Björkung. Na nešťastie sa im zranil Lamper. Hralo sa svižne, v rýchlom tempe, bojovne a štvrtý gól mal na hokejke Farley, nepresadil sa zoči – voči gólmanovi HC ´05. Úspešná nebola ani následná presilovka ´býkov´, ktorí s pribúdajúcim záverom vrhli všetky sily do útoku a vyplatilo sa im to.

Necelé tri minúty pred koncom vyrovnal na 4:4 zblízka nepokrytý Jackson. Pod Urpínom sa teda predlžovalo a počas extra času nevyužil chybu Bulla Bubela. Duel vyústil do samostatných nájazdov, ktoré zvládli lepšie Novozámčania, až trikrát sa presadili, Bystričania len dvakrát. Rozhodujúci zásah zaznamenal Farley.

Prečítajte si tiež

HC´05 Banská Bystrica – HC Nové Zámky 4:5 pp a sn (1:0, 3:3, 0:1 – 0:0, 0:1)

Góly: 15. Melcher (Bubela, Björkung), 26. Berger (Björkung, Šoltés), 33. Lamper (Bubela), 39. Fossier (Bačík) – 35. Jackson (J. Šiška, Langkow), 36. Bull (Langkow), 38. Števuliak (J. Šiška, Ahlholm), 58. Jackson (Farley, Langkow), rozh. nájazd Farley. Rozhodovali: Goga, Fridrich – Beniač, Kacej, vylúčení: 8:3 na 2 min, navyše: Ferényi 5 minút za hrubosť, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 722 divákov.

Banská Bystrica: Weninger – Cardwell, Bačik, Björkung, Ďatelinka, Kostromitin, Crevier-Morin, Bača – Fossier, Berger, Šoltés – Lamper, Bubela, Melcher – Vašaš, Tamáši, Kabáč – Bodnár, Gabor, K. Jendroľ

Nové Zámky: Bakala – Hatala, Bull, Knižka, Kozák, Ligas, Holenda, Meszároš – Jackson, Langkow, Farley – Šišovský, Šiška, Ahlholm – Števuliak, Barto, Mišiak – Fetkovič, Ondrušek, Ferényi

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM