Lucia Lauková Krimi

Migrantov z centra mesta presunuli: Dočasné pracovisko zriadili v areáli hasičskej stanice

Po zasadnutí krízového štábu boli v súvislosti s nelegálnymi migrantmi prijaté viaceré opatrenia. Utečencov presmerovali z centra mesta na jeho perifériu.

Ilustračný obrázok k článku Migrantov z centra mesta presunuli: Dočasné pracovisko zriadili v areáli hasičskej stanice
9
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Koncom augusta zasadal mimoriadny krízový štáb Okresného úradu (OÚ) v Nových Zámkoch. Zvolaný bol na požiadanie Okresného riaditeľstva PZ v Nových Zámkoch.

Hlavnou témou bola situácia súvisiaca s príchodom nelegálnych migrantov do mesta Nové Zámky.

„Po dohode všetkých štátnych zložiek s maximálnou súčinnosťou mesta Nové Zámky sa obratom začali vykonávať kroky na zriadenie dočasného pracoviska Cudzineckej polície v priestoroch Okresného riaditeľstva HaZZ v Nových Zamkoch, aby sa migračný tlak presmeroval z centra mesta na jeho perifériu,“ informoval po zasadnutí Ladislav Hamran, prednosta OÚ Nové Zámky.

Prečítajte si tiež

Dočasné pracovisko

Od pondelka 4. septembra bolo otvorené dočasné registračné pracovisko OCP PZ Nové Zámky v uzavretých priestoroch OR HaZZ Nové Zámky. Migrantov sem presunuli z centra mesta.

„Sme si vedomí, že tým celkový migračný tlak na mesto Nové Zámky len obmedzíme, ale určite nezastavíme. Uvedomujem si, že nálada obyvateľstva okresu a hlavne mesta Nové Zámky je nepriaznivá, ale je pre mňa dôležité, aby sme občanom poskytovali pravdivé a reálne informácie o vývoji v našom okrese,“ dodal Hamran.

V areáli hasičskej stanice, ktorý je chránený plotom, bolo k 6. septembru podľa portálu Pravda umiestnených približne 20 migrantov, prevažne zo Sýrie. Namierené majú mať do Nemecka, Holandska či Nórska. Mnohí sa presúvajú pešo.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

☝️V tejto súvislosti, tak ako sme sa všetci zúčastnení na Krízovom štábe OÚ zo dňa 30.08. zaviazali, dávam definitívne...

Posted by Ladislav Hamran on Sunday, September 3, 2023
Migranti v Nových Zámkoch, 5. septembra 2023
9
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM