Správy

Mesto sa chce stretnúť s okolitými obcami: KDE by mohli pribudnúť nové cyklotrasy?

V Trnave sa konala konferencia o cyklodoprave s názvom Cyklomestá 2022. Zúčastnili sa jej aj zástupcovia mesta Nové Zámky.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa chce stretnúť s okolitými obcami: KDE by mohli pribudnúť nové cyklotrasy?
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

„Vypočuli si informácie od domácich aj zahraničných expertov. Napríklad v Holandsku či Belgicku cyklotrasy vznikajú prevažne na jestvujúcej infraštruktúre a netreba pre ne budovať nové líniové stavby. Zahraničné železničné spoločnosti z vlastných prostriedkov budujú pri svojich staniciach kryté cyklostojany, aby obyvateľom umožnili lepší prístup k vlakovej doprave do zamestnania," informovalo mesto Nové Zámky.

Prečítajte si tiež

Výzva ministrovi

Účastníci zároveň vyzvali ministra dopravy, aby sa zasadil o pružnejší a hlavne jednotný proces povoľovania cyklotrás. Aktuálne je tento proces v kompetencii okresných dopravných inšpektorátov (O­DI).

„Jednotlivé ODI postupujú nejednotne a často podľa vlastnej svojvôle, ich stanoviská sú však konečné a neodvolateľné," dodáva mesto Nové Zámky.

Čo plánujú?

Radnica prezradila aj plánované novinky: „Mesto plánuje stretnutie s okolitými obcami, aby posúdili možnosti budovania cyklotrás – spojníc medzi jednotlivými obcami. Do úvahy prichádzajú hlavne smery Andovce – Zemné, Dvory-Branovo, Bánov-Šurany, Palárikovo."

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM