Tlačové správy

Krajšie Komárno aj vďaka pomoci od PSS, a. s.

Vo frekventovanej zóne mesta, priamo pri medzinárodnom moste spájajúcom Komárno s Komáromom, bola z financií Prvej stavebnej sporiteľne, a. s., kultivovaná zeleň.

Ilustračný obrázok k článku Krajšie Komárno aj vďaka pomoci od PSS, a. s.
Zdroj: Prvá stavebná sporiteľňa

Úpravou prešiel pozemok pri novom bytovom dome na križovatke ulíc Palatínová a Záhradnícka, pri nájazde na most, ktorý bol dlhodobo neudržiavaný a zarastený burinou. Tisíce vodičov, cyklistov aj chodcov, ktorí most denne využívajú, tak teraz majú vďaka pekne upravenému prostrediu svoju cestu príjemnejšiu.

O realizáciu projektu sa po dohode s mestom postaral architekt Krisztián Csémy. Pri čistení a úprave pozemku pomáhali aj vlastníci bytového domu. „Priestor, ktorý sme sa rozhodli rekultivovať, bol nielen neestetickým „doplnkom“ mesta, ale aj zdrojom alergénov z burín, ktoré mnohým okoloidúcim znepríjemňovali život. Chcem preto v mene všetkých občanov mesta poďakovať Prvej stavebnej sporiteľni, že nám svojou finančnou podporou pomohla tento projekt zrealizovať,“ hovorí primátor Komárna László Stubendek.

V revitalizovanom priestranstve boli vysadené stromy, kríky, živý plot a trávnik. Súčasťou projektu bolo aj vybudovanie studne so zavlažovacím systémom, rekultivácia existujúcej vzrastlej zelene a osadenie lavičiek. Rozpočet na projekt dosiahol 2 147 eur, pričom celú túto sumu uhradila z grantového programu na obnovu a revitalizáciu verejného priestranstva a vnútroblokov obytných zón Prvá stavebná sporiteľňa, a. s.

„Náš grantový program beží už druhý rok a s odstupom času už môžeme bez preháňania povedať, že to bol krok správnym smerom. Je radosť pozerať sa na výsledky, ktoré sme dosiahli, a som rád, že aj vďaka podpore PSS, a. s., sú slovenské mestá a obce z roka na rok krajšie a kultivovanejšie,“ uzatvára Miloš Blanárik, poradca predstavenstva PSS, a. s.

Slávnostné odovzdanie revitalizovaného priestranstva do užívania sa uskutočnilo 19. mája za účasti predstaviteľov mesta Komárno, autora projektu Krisztiána Csémyho a poradcu predstavenstva PSS, a. s., Miloša Blanárika.

Zdroj: Prvá stavebná sporiteľňa
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM