Anton Hrachovský Kultúra

Kotlíky v plnom nasadení: Gastrofest v Komoči prilákal tisíce návštevníkov, FOTO

Najväčší gastrofestival na Slovensku navštívili hordy návštevníkov. Pozrite si fotografie z tohto obľúbeného podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Kotlíky v plnom nasadení: Gastrofest v Komoči prilákal tisíce návštevníkov, FOTO
26
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Tri dni trvalo tradičné gastrodobrodružstvo v obci Komoča pri Nových Zámkoch. Od štvrtka až do skorého rána nedele 4. augusta si v tamojšom areáli Oáza Camp rozložili gurmánske náčinie milovníci varenia.

17. ročník Gastrofestivalu

V Komoči sa totiž konal už 17. ročník Oáza International Gastrofestivalu, najväčšieho festivalu svojho druhu na Slovensku. Každoročnej súťaži vo varení dobrôt predchádzala v nultý deň festivalu novinka – štvrtková Konferencia ´Mastný chlieb´, na ktorej sa debatovalo o receptoch a tajomstvách družstiev.

Piatok patril prípravám súťažiacich, súťažiam a samozrejme hudobnému programu. Na pódiách vystúpili skupiny ako Apostol, Iný Štýl alebo Kis Grófo. Na návštevníkov bol opäť nachystaný aj Degustačný dvor so sedením pre 300 ľudí. Samozrejme, vďaka pláži nechýbala možnosť schladiť sa vo Váhu.

V sobotu sa začala súťaž vo varení a to tradične vo viacerých kategóriách. Zapojilo sa do nej vyše 200 súťažných tímov z celého Slovenska i zo zahraničia. Krátko po poludní odovzdali súťažiaci porote degustačné vzorky, vyhlásenie víťazov prišlo na rad podvečer. Popritom sa na hlavnom pódiu vystriedali spevácky súbor ľudových piesní Lipka, maďarská skupina Atlantic, nasledovaná hlavnou hviezdou večera – Polemicom.

Oáza International Gastrofestival 2018 v Komoči
26
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM