Anton Hrachovský Samospráva

Jarná údržba: Orezané dreviny dá radnica podrviť. Kedy sa ich môžete zbaviť?

Jarné upratovanie v Zámkoch je v plnom prúde. Záhradkári sa budú môcť zbaviť konárov novým spôsobom.

Ilustračný obrázok k článku Jarná údržba: Orezané dreviny dá radnica podrviť. Kedy sa ich môžete zbaviť?
Foto: Zlatica Gregorová

V Nových Zámkoch začalo v pondelok 20. apríla tradičné jarné upratovanie. Akurát trochu netradičným spôsobom. Aktuálne okolnosti v súvislosti s novým koronavírusom si vyžiadali pristavenie veľkokapacitných kontajnerov na určité ulice, v určitých dňoch a čase.

Jarné upratovanie potrvá až do 18. mája.

Drť pre záhradkárov

„Keďže niektorí obyvatelia nerátali s tým, že pandémia znemožní tradičný spôsob jarného upratovania. vyložili pred domy hromady konárov a záhradných odrezkov. Radnica sa s týmto odpadom vysporiada až po jarnom upratovaní,“ informovalo mesto na svojom webe.

Po jeho skončení objedná mesto mobilnú drvičku.

Ak budú mať obyvatelia záujem, môžu si podrvenú hmotu odniesť. Pre záhradkárov by nemal byť problém nájsť pre ňu využitie.

Drvička by mala byť pristavená v blízkosti chatkových oblastí a tiež v okolí Čerešňovej ulice. Presný rozpis radnica ešte zverejní. „Obyvatelia budú môcť v určený čas priviezť konáre a odrezky zo záhrad,“ informovala radnica.

Pokojný priebeh upratovania

Vedúca Odboru komunálnych služieb Monika Kutenicsová dodala, že doterajší priebeh upratovania prebieha hladko.

„Občania sa zachovali maximálne ústretovo, vyčkali na zloženie kontajnera a s pomocou našich zamestnancov odpad priamo ukladali. Nevytvárali sa žiadne zbytočné hromady a divoké skládky, ktoré by rozfúkal vietor alebo rozobrali neprispôsobiví obyvatelia.,“ prezradila vedúca odboru.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM