Hokej

Hokejový guláš fanúšikov s hráčmi: Ruka v ruke sa tešia na ďalšie zápasy, FOTO

Hokejový fanklub Nových Zámkov pripravil posedenie s hráčmi pri guláši.

Ilustračný obrázok k článku Hokejový guláš fanúšikov s hráčmi: Ruka v ruke sa tešia na ďalšie zápasy, FOTO
Foto: Anton Hrachovský

Hokejisti Nových Zámkov prežívajú historicky prvú sezónu medzi slovenskou hokejovou elitou. A keďže liga mala kvôli povinnostiam reprezentácie prestávku, hráči i samotní fanúšikovia ju využili na prípravu na druhú tretinu aktuálnej tipsportligovej sezóny. V stredu 9. novembra sa zišli členovia hokejového fanklubu pri Zimnom štadióne, aby navarili ´hokejový´ guláš, na ktorý pozvali aj hráčov klubu z nášho mesta. Po tréningu na ľade sa teda s fanúšikmi stretli i samotní hokejisti, nechýbal ani tréner Pénzeš.

Servírovalo sa 40 litrov gulášu

Iniciatíva zorganizovať stretnutie spojené s varením gulášu prišla so strany fanklubu. „Chceli sme sa s hráčmi spoznať osobne a hlavne si vysvetliť pár vecí, ktoré sa udiali v minulej dobe.Myslím, že aj hráči to poňali kladne,“ povedal predseda novozámockého fanklubu Roman Mančík. “Reprezentačnú prestávku sme využili na revíziu vecí, vyprali a ožehlili sa vlajky, napísali sa nové chorusy a v neposlednom rade sa dolaďovali výjazdy do Trenčína a Nitry, na ktoré všetkých srdečne pozývam,“ vyzval Novozámčanov predseda. „Už sa nemôžeme dočkať ďalších zápasov. Hokej nám už poriadne chýba,“ prezradil ďalší z členov fanklubu.

Okrem gulášu, na ktorom si všetci zúčastnení pochutili aj niekoľkokrát, spoločného fotenia a debatovania sa dolaďovali aj posledné detaily výjazdu na piatkový zápas do Trenčína. Fanklubáci nenechajú hráčov v ´štichu´ ani tam. Na výjazd je nachystaný autobus a zúčastniť sa ho môžete aj vy – stačí sa prihlásiť na stránke fanklubu alebo cez facebookovú udalosť.

Tréner verí v posun, je víťazným typom

"Začiatok síce nebol najlepší, no máme predpoklady na to, aby sme sa v tabuľke posúvalia verím, že k tomu aj príde. Ligová tabuľka je vyrovnaná, hocikto môže s hocikým vyhrať aj prehrať, takže chceme to brať radšej krok po kroku. Pred sebou máme zápasy, v ktorých chceme bodovať a uvidíme, ako tie dopadnú,“ povedal nám po skončení extraligovej prestávky Július Pénzeš. "Som víťazný typ a nerád prehrávam. A ak budeme vyhrávať, dostaneme sa v tabuľke vyššie. Myslím si, že toto mužstvo má predpoklady posunúť sa vyššie,“ dodal novozámocký tréner.

„Keďže Lundström má momentálne formu, chytá on. Chceme však, aby naši brankári mali zápasovú prax a tak Škorvánek nastupuje aj v Trnave. Pripravujeme sa tak, aby u našich gólmanov nedošlo k výluke v zápasovej praxi, aby mohol kedykoľvek ktorýkoľvek z nich nastúpiť,“ povedal novozámocký tréner Július Pénzeš na margo brankárskej otázky.

Aj hokejový fanklub vyzýva k pomoci dobrej veci

Podobne ako hádzanári a ich fanúšikovia, aj členovia hokejového fanklubu sa rozhodli podporiť dobrú vec – chcú prispieť svojou troškou k pomoci ťažko chorému mladému dievčaťu z Nových Zámkov. „Na najbližšom domácom zápase proti Žiline (16. novembra – pozn. red.) sa uskutoční verejná zbierka pre Sofinku, ktorá trpí onkologickým ochorením. Budú sa zbierať príspevky a celý výťažok pôjde na jej liečbu. Preto chcem všetkých, ktorí prídu na zápas, poprosiť, aby nám pomohli,“ dodal na záver Mančík.

Fanklubový guláš s hráčmi HC Nové Zámky
8
Galéria
Zdroj: Fanclub HC Nové Zámky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM