Anton Hrachovský Hokej

HC Nové Zámky predstavil nového trénera: Klub povedie tento skúsený Slovák

Po predchádzajúcej sezóne sa klub rozlúčil s trénerom Miroslavom Machom. Jeho miesto dnes oficiálne zaujal nový muž. Realizačný tím sa rozrástol aj o ďalšiu osobu.

Ilustračný obrázok k článku HC Nové Zámky predstavil nového trénera: Klub povedie tento skúsený Slovák
9
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Slovenský hokejový tréner Milan Jančuška bude viesť hokejistov HC Nové Zámky v sezóne 2018/2019. Informovalo o tom vedenie klubu v stredu 9. mája na tlačovej konferencii.

HC Nové Zámky s novým trénerom

Nového trénera predstavil prezident klubu František Sucharda. Ten potvrdil, že klub uzavrel s Jančuškom dvojročnú dohodu o spolupráci.

Jančuška tak nadviaže na prácu Miroslava Macha, ktorý bol doteraz posledným lodivodom na lavičke klubu z juhu Slovenska. 58-ročný rodák z Liptovského Mikuláša viedol v minulom ročníku HC Košice, kde mu robil asistenta Jerguš Bača. Pred dvomi rokmi priviedol Žilinu k bronzovým medailám. Jančuškov asistent v Nových Zámkoch, zatiaľ známy nie je, no realizačný tím posilnil i Imre Valášek z MsHK Žilina.

„Som veľmi rád, že v Nových Zámkoch môžem pôsobiť. Rád som akceptoval ponuku s víziou na dlhšie obdobie. Čaká nás dlhá a náročná cesta ale ja mám takéto výzvy rád,“ povedal novovymenovaný tréner. Podotkol, že rád by sezónu absolvoval s mixom mladých a skúsených hráčov. „Chceme prebudovať mužstvo, vytvoriť základnú kostru, ktorá by sa v nasledujúcich rokoch už len dopĺňala. Musíme si vyhrnúť rukávy a zapracovať na zložení mužstva. Pevne však verím, že sem dotiahneme hráčov, ktorých vysokú výkonnosť poznám. Samozrejme, ostanú tu aj niektorí hráči z vlaňajška,“po­vedal Milan Jančuška.

V minulosti niekoľkokrát viedol Poprad i Žilinu, trénoval aj v Košiciach, Liptovskom Mikuláši, Žiline. V zahraničí trénoval v poľskom Sanoku a Nowom Targu a šesť rokov strávil aj vo Francúzsku.

Pre HC Nové Zámky bude ročník 2018/2019 v poradí tretím v Tipsport lige. Jančuška bude za tú dobu v klube už 6. hlavným trénerom. V úvodnej sezóne 2016/2017 viedol tím Miroslav Chudý, ktorý s ním postúpil do najvyššej súťaže. Krátko na to ho vystriedal Július Pénzeš, ten sa však v Zámkoch dlho neohrial. Klub ukončil svoju premiérovú sezónu medzi elitou so Štefanom Mikešom na lavičke.

Ten začal v klube aj uplynulej sezóne, no už po piatich zápasoch ho vystriedal Ladislav Lubina. I ten bol nakoniec odvolaný a na jeho miesto nastúpil Miroslav Mach.

Cieľom je šplhať sa postupne hore

„Naším cieľom bolo vždy play off. Ostatní nás stavali na vyššie pozície na základe mien, ktoré sme mali v tíme. Stále sme mladý klub, ktorý preletel druhou a prvou ligou a udomácnil sa v extralige. Stále sa ešte musíme adaptovať, čo niektorým klubom trvalo desiatky rokov, kým dosiahli nejaké väčšie výsledky. Chceme sa stať riadnym členom tejto spoločnosti a to na dlhé obdobie. Ale všetko krok za krokom. V podstate za dva roky sme museli prejsť z druholigového klubu k extraligovým podmienkam. Aj zázemie stále budujeme. Je to beh na dlhšie trate,“ povedal prezident klubu s tým, že s pomocou nového trénera by mali Novozámčania viac zamútiť ligovou tabuľkou. „Ak sa nám to podarí hneď v prvej sezóne, budeme len radi,“ dodal František Sucharda.

Milan Jančuška novým trénerom HC Nové Zámky
9
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM