Anton Hrachovský Iné športy

Hádzanársky klub zo Zámkov spustil nové aktivitu: Žiaci sa zapoja do školskej ligy

V meste sa rozbehol nový projekt zameraný na rozvoj športových aktivít u detí. Do školskej hádzanárskej ligy sa hneď zapojilo niekoľko škôl.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanársky klub zo Zámkov spustil nové aktivitu: Žiaci sa zapoja do školskej ligy
5
Galéria
Zdroj: Archív Tomáša Straňovského

Novozámocká hádzaná patrí už roky na najvyšší level na Slovensku. Miestny klub MHC Štart Nové Zámky je dlhoročným účastníkom extraligovej súťaže, je držiteľom niekoľkých bronzových priečok. V uplynulej sezóne 2018/2019 obsadil celkovo štvrté miesto.

Ešte výraznejšie sa darí tunajším mládežníkom, liaheň talentov je sústredená predovšetkým na Základnej škole na Nábrežnej ulici. S ambíciou rozšíriť rady mladých hádzanárov prišiel najnovšie aj samotný klub.

Školská liga v Nových Zámkoch

Koncom roka 2019 sa v Nových Zámkoch rozbehol nový hádzanársky projekt s názvom Školská liga. Je zameraný na mládež, konkrétne deti na základných školách. Školská liga sa bude hrať turnajovým spôsobom v Športovej hale Milénium, kde sa v priebehu školského roka uskutoční až osem turnajov, na ktorých budú hrať družstvá systémom každý s každým.

Do projektu sa zapájajú deti, ktoré sa s hádzanou doposiaľ nestretli. To bol aj jeden z hlavných motívov klubu – dostať loptové hry na školách opäť do povedomia s možnosťou pokračovania v klube, v prípade, že hádzaná deti zaujme. Školská liga vyvrcholí finálovým turnajom v júni aj za účasti ZŠ Nábrežná, na ktorej hádzanárske krúžky a triedy fungujú už dlhšiu dobu.

„Ak chceme, aby sa deti zaujímali o šport, treba pre to niečo spraviť. Preto sme oslovili základné školy na území mesta Nové Zámky s ponukou zapojiť sa do projektu Školská liga v minihádzanej. Zapojili sa tri základné školy – Devínska, Mostná a Hradná. Obdržali bránky, lopty, tréneri dostali metodické usmernenia. Deti sa budú pravidelne stretávať na miniturnajoch, kde si môžu porovnať, čo sa na tréningoch naučili,“ vysvetlil hádzanár, mestský poslanec a predseda komisie športu Tomáš Straňovský na svojom profile na sociálnej sieti.

„Do budúcej sezóny by som bol veľmi rád, keby sa zapojili aj ostatné školy v meste. Plánujem osloviť aj školy v okrese,“ dodal Tomáš Straňovský.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

V Nových Zámkoch vznikla Školská liga v hádzanej
5
Galéria
Zdroj: Archív Tomáša Straňovského
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM