Anton Hrachovský Šport

Futsalisti Nových Zámkov so zmenou na trénerskom poste: Ich ciele sú odvážne

Začiatok novej futsalovej sezóny sa nezadržateľne blíži. Nové Zámky patria v slovenskej najvyššej súťaži medzi etablované stálice.

Ilustračný obrázok k článku Futsalisti Nových Zámkov so zmenou na trénerskom poste: Ich ciele sú odvážne
Zdroj: TASR

Začiatkom tohto týždňa zahájili futsalisti novozámockého klubu MFK Tupperware prípravu na nadchádzajúci ročník v najvyššej slovenskej futsalovej súťaži, ktorá bude pre Nové Zámky už deviatou v poradí. Začiatok extraligovej sezóny je naplánovaný na 9. septembra a Zámčania si v ňom zmerajú sily s výberom FTVŠ UK Bratislava.

Cieľom je prvá štvorka

Po základnej časti minulého ročníka, ktorý sa niesol predovšetkým v znamení omladzovania kádra, skončili Novozámčania na 7. priečke, ktorá ich odsunula do play out – bojov o záchranu medzi elitou. Na postup medzi najlepších šesť tímov sezóny chýbali hráčom Nových Zámkov 4 body. V barážových stretnutiach si pripísali 4 víťazstvá a 2 prehry, vďaka čomu sa stali víťazom prvoligového play out a úspešne sa udržali v najvyššej súťaži. Nová sezóna by mala byť, čo sa týka výsledkov, už o niečom inom. „Ako cieľ sme si stanovili umiestniť sa do 4. miesta. Možno to vyznieva príliš smelo, no platí pravidlo, že ak si dáte malý cieľ, tak málo dosiahnete. Ak sa nám podarí dotiahnut plánované posily, je naša ambícia reálna,“ predstavil plány do nadchádzajúcej sezóny vedúci družstva Kristián Molnár.

So zmenou na hlavnom poste

Do novej sezóny však hráči MFK Tupperware vkročia s jednou zásadnou zmenou. „Po dohode s klubom už mužstvo nevedie tréner Buranský, ktorému aj touto cestou ďakujeme za odvedenú prácu. O jeho nástupcovi budeme informovať v najbližších dňoch,“ prezradil Molnár. Novozámocký káder by mali vystužiť aj noví hráči, na príchode ktorých sa usilovne pracuje. „O konkrétnych postoch neuvažujeme. Radi by sme dali priestor hlavne mladým hráčom, najmä z nášho regiónu,“ povedal vedúci mužstva.

Po úvodných tréningoch dostane tím prvýkrát vážne zabrať už v pondelok 8. augusta, kedy ho čaká prvý prípravný zápas na pôde majstra Maďarska a účastníka štvrťfinále Ligy majstrov – ETO Győr. Ďalšie prípravné zápasy sú naplánované v českom Třinci a maďarskom Veszpréme.

Žreb úvodných ligových zápasov MFK Tupperware Nové Zámky v sezóne 2016/2017:

  • 1. kolo FTVŠ UK Bratislava – Nové Zámky
  • 2. kolo Nové Zámky – Slov-matic
  • 3. kolo Levice – Nové Zámky
  • 4. kolo Pinerola – Nové Zámky
  • 5. kolo Nové Zámky – Prešov
  • 6. kolo Žilina – Nové Zámky
  • 7. kolo Nové Zámky – Wild Boys 02 Bratislava
  • 8. kolo Nitra – Nové Zámky
  • 9. kolo Nové Zámky – Podolie

Môže vás zaujímať:

Hodnotenie futsalovej sezóny v Nových Zámkoch: Omladený káder odohral ročník so zdvihnutou hlavou

Slovenskí futsalisti si zmerajú sily so Slovinskom: Vo výbere aj trojica zo Zámkov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM