Anton Hrachovský Kultúra

FOTO+VIDEO: V Nových Zámkoch rozkvitla Cool-túra, mladí to odpálili na Sihoti

Skateboard, graffiti, živé koncerty i parádne výstavy. Novozámčania sa cez víkend nenudili. Pozrite si fotogalériu a video z podujatia na Sihoti.

Ilustračný obrázok k článku FOTO+VIDEO: V Nových Zámkoch rozkvitla Cool-túra, mladí to odpálili na Sihoti
22
Galéria
Foto: Ľubo Kubala

Uplynulý víkend mali Novozámčania možnosť aktívne si oddýchnuť na celodennom podujatí s názvom Cool-túra INAK. Stojí za ním opäť iniciatíva NZ INAK.

Veľmi príjemnou bola aj rozmanitosť podujatia. Nebolo to len o koncertoch, súťaži v skateboardingu, graffiti jame či iba o výstave. Všetky tieto aktivity sa navzájom príjemne dopĺňali a vytvorili tak zážitkový celok. Novozámčania tak mohli v sobotu 16. júna zaspávať s pocitom príjemne stráveného dňa.

Mladým sa páči, no je toho málo

Návštevníci boli podľa ohlasov nadmieru spokojní a zároveň nadšení, že takéto podujatie sa v Nových Zámkoch uskutočnilo. Bohužiaľ, prevláda názor, že podobné akcie mladým chýbajú.

Zdroj: Facebook

„Pripravoval som to posledné tri mesiace v kuse po práci. Vyšlo to zhruba na takých 200 hodín práce, takže bolo to časovo veľmi náročné. V deň akcie mi mnohí kamaráti pomohli s rozložením a poskladaním vecí. Myslím, že aj napriek tomu obrovskému množstvu času, si myslím, že bolo správne rozhodnutie zorganizovať to. Naozaj verím, že sa oplatí investovať čas do spoločnosti a hlavne do mladých ľudí,“ povedal Štefan Pivoda, ktorý si vzal organizáciu podujatia na vlastné plecia.

„Videl som okolo seba na jednom mieste toľko talentovaných, aktívnych, kreatívnych a spokojných ľudi, ako už dávno nie. Znova mi to potvrdilo presvedčenie, že má cenu investovať do spoločnosti čas a energiu a budovať niečo, v čo človek verí. Keď sa u nás a v okolí podobné akcie konať nebudú, mládež nebude mať žiadnu inšpiráciu,“ dodal Štefan Pivoda.

V prílohe si môžete pozrieť fotografie od Ľuba Kubalu, ktorý svojím objektívom zachytil atmosféru podujatia.

Zdroj: Facebook
Cool-túra INAK v Nových Zámkoch
22
Galéria
Foto: Ľubo Kubala
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM