Anton Hrachovský Hokej

Fín Saarinen sa zapísal do histórie: Strelil prvý novozámocký hetrik v extralige

Fínsky hokejista Ossi Saarinen sa zapísal ho histórie novozámockého hokeja. Ako prvému hráčovi Nových Zámkov sa mu podarilo streliť hetrik v najvyššej domácej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Fín Saarinen sa zapísal do histórie: Strelil prvý novozámocký hetrik v extralige
Foto: Anton Hrachovský

Jednou z posledných akvizícií nováčika Tipsport ligy z Nových Zámkov je fínsky útočník Ossi Saarinen, ktorý na juh Slovenska zavítal z dánskeho celku Rungsted Seier Capital.

Dlho to v nedeľu v tipsportligovom zápase proti Dukle Trenčín vyzeralo, že všetky tri body si z novozámockého štadiónu odnesú domov „vojaci“ spod hradu Matúša Čáka. Pravdepodobne by sa tak aj stalo, keby v záverečnej tretine neprišli hrubé chyby Trenčanov po vhadzovaniach. Tie potrestal práve fínsky útočník v službách Novozámčanov. Saarinen udrel gólovo v priebehu 13 minút hneď trikrát.

Na hetrik si už poriadne ani nepamätal

29-ročný útočník so skúsenosťami z fínskej a dánskej najvyššej súťaže zažil v nedeľu úspešný večer. Ako sám po stretnutí povedal, o hetriku ani nesníval. „Je to už niekoľko rokov, čo sa mi podarilo streliť tri góly v jednom zápase. Už počas prvých dvoch tretín som mal niekoľko dobrých šancí, ostávalo ich už iba premeniť. To sa mi nakoniec podarilo a dúfam, že takto budeme ako tím pokračovať aj v ďalších dueloch,“ prezradil po stretnutí šťastný strelec troch gólov do trenčianskej siete.

Pre Saarinena to bol celkovo štvrtý zápas v drese Nových Zámkov. V predchádzajúcich stretnutiach sa jemu, rovnako ako zvyšku tímu, nedarilo podľa predstáv. „Aj v predchádzajúcich stretnutiach sme mali viacero gólových príležitostí, no urobili sme hlúpe chyby. Dnes sme sa pred treťou tretinou v šatni bavili o tom, že vieme hrať lepšie. A samozrejme, že vieme. Záver zápasu bol neuveriteľný,“ dodal 29-ročný odchovanec Jokeritu Helsinki.

Fanúšikovské prostredie sa mu ľúbi, ešte nevie, či bude platiť

Po štyroch odohraných stretnutiach má tak 29-ročný Fín na konte 3 kanadské body a 3 plusové body v štatistiky plus/mínus. Tak ako v predchádzajúcich domácich stretnutiach hnali Zámčanov dopredu neúnavní fanúšikovia. Tí vytvorili aj v zápase proti Dukle Trenčín vynikajúce hokejové prostredie. „Je to naozaj pekné. Tunajší fanúšikovia sú skvelí a chceme ich potešiť aj v najbližších zápasoch,“ priznala novozámocká 88-čka pochvaľujúc si divácku kulisu.

Saarinen sa svojím výkonom proti Dukle Trenčín zapísal do histórie novozámockého hokeja. Ako prvému hráčovi tohto celku sa mu podarilo vsietiť hetrik v najvyššej slovenskej súťaži. Sám o tomto fakte nevedel. „To som ani netušil. Ešte neviem, ako to chodí tu v Nových Zámkoch, no vo Fínsku a Dánsku, kde som v minulosti hral nebolo na hetriku nič výnimočné. Uvidíme, ako to berú chalani tu,“ odvetil s úsmevom fínsky útočník na otázku, či bude musieť prispieť do klubovej kasy alebo pozvať spoluhráčov na večeru.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM