Anton Hrachovský Hokej

Dvojica mladíkov zo Zámkov zamierila na Záhorie: Rozohrajú sa v nižšej súťaži

Klub HC Nové Zámky spolupracuje s tímom zo Skalice. Najnovšie sa na Záhorie presunula dvojica hráčov z útoku.

Ilustračný obrázok k článku Dvojica mladíkov zo Zámkov zamierila na Záhorie: Rozohrajú sa v nižšej súťaži
Zdroj: Rastislav Búgel

Do aktuálnej sezóny 2019/2020 vstúpili hokejisti HC Nové Zámky, v porovnaní s predchádzajúcim ročníkom, v značne pozmenenej zostave. Do klubu pribudlo viacero mladých, v najvyššej slovenskej súťaži zatiaľ neoťukaných hráčov.

Spolupráca Zámkov a Skalice

Časť z nich poslalo vedenie klubu naberať zápasovú prax do tímov nižších súťaží. Najnovšie je medzi nimi aj dvojica Dalibor Mikula a Martin Andrisík (na snímke v strede), ktorá sa presunula do klubu z kráľovského mesta Skalice.

Mikula absolvoval doteraz v drese Zámkov 9 duelov, pričom v zápase proti Zvolenu (1. októbra) strelil svoj premiérový gól medzi seniormi. Za Skalicu stihol odohrať jeden zápas, v ktorom sa asistenciou podieľal na víťazstve 6:2 proti Trnave.

Andrisík odohral za Zámky rovnako 9 stretnutí, v ktorých dvakrát prihrával na gól. Rovnako aj Andrisík sa predstavil v dueli proti Trnave. Strelil v ňom dva góly a na jeden prihral.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Práve so skalickým hokejovým klubom nadviazal ten novozámocký spoluprácu. „So Skalicou máme dohodu. Hráčmi, ktorí nie sú nominovaní na zápas Nových Zámkov, pomáhame Skaličanom. Ide nám o to, aby tí hráči mali zápasovú prax,“ uviedol riaditeľ novozámockého klubu Imre Valášek.

Pohyb hráčov funguje aj opačným smerom. „Komunikujeme s ich trénerom. V prípade, že niektorí z hráčov Skalice vystrelia výkonmi nahor, majú otvorené dvere do Nových Zámkov. Spolupráca so Skalicou zatiaľ funguje vynikajúco,“ dodal Valášek.

Na druhú stranu, na súpisku Nových Zámkov sa vrátil ruský útočník Maxim Vešutkin, ktorý musel niekoľko stretnutí vynechať kvôli zraneniu. Okrem toho, v domácom zápase s Miškovcom nastúpil po prvý raz aj 20-ročný útočník a rodák zo Skalice Sebastián Šmída.

Šmída prišiel do Zámkov pred začiatkom aktuálneho ročníka práve zo Skalice. Po štarte sezóny sa do rodného mesta vrátil, aby v jej drese odohral 10 stretnutí Slovenskej hokejovej ligy (druhá najvyššia súťaž) s bilanciou 8 gólov a 5 asistencií.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM