Anton Hrachovský Samospráva

Časť bytov na Andovskej je stále voľná: Je tu ďalší termín na podávanie žiadostí

Záujemcovia o nájomné bývanie v mestských bytoch majú ďalšiu príležitosť. Ešte pred losovaním musia podať oficiálnu žiadosť.

Ilustračný obrázok k článku Časť bytov na Andovskej je stále voľná: Je tu ďalší termín na podávanie žiadostí
Zdroj: TASR

Od 30. septembra 2019 platia v Nových Zámkoch nové zásady týkajúce sa prideľovania nájomných bytov vo vlastníctve mesta. Podľa týchto zásad zostavuje radnica zoznam žiadateľov. Robí sa zvlášť pre pre garsónky, jednoizbové, dvojizbové a trojizbové byty.

Prvá etapa žrebovania záujemcov o nájomné byty je už za nami, napriek tomu však ostalo niekoľko bytov voľných. Radnica preto zverejnila ďalší termín, do ktorého možno podávať žiadosti o zaradenie do losovania o bývanie v týchto bytoch.

Byty postavila samospráva s podporou štátu (príspevkami Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky a úvermi Štátneho fondu rozvoja bývania SR).

Voľné nájomné byty

V bytovke so 43 nájomnými bytmi na Andovskej ulici je ešte stále niekoľko „miest“ voľných. Ide o jednu garzónku, jeden 1-izbový. jeden 2-izbový a jeden 3-izbový byt.

byt poschodie výmera mesačné nájomné zábezpeka
garzónka 1 35,67 m2 96 eur 192 eur
1-izbový byt prízemie 41,61 m2 112 eur 224 eur
2-izbový byt 1 59,36 m2 160 eur 320 eur
3-izbový byt 4 79,31 m2 214 eur 428 eur

Ak máte záujem o bývanie v mestskom nájomnom byte, je treba podať žiadosť.

Lehota na podanie žiadostí je do 14. februára 2020, vrátane.

Tlačivá na podanie žiadosti je možné si stiahnuť z webovej stránky mesta, prípadne získať v informačnom centre na prízemí, alebo na majetkovoprávnom odbore mestského úradu Nové Zámky na 2. poschodí, č. dverí 207.

Z prijatých žiadostí bude špeciálna komisia losovať tých, ktorí získajú právo nasťahovať sa. Termín zasadnutia Komisie na losovanie zo zoznamu žiadateľov je stanovený na 24. februára 2020 o 16:00.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM