Hokej

Býci zdolali trenčiansku Duklu: Holenda delovkou zabezpečil tri body

Hokejisti HC Nové Zámky zdolali v nedeľnom súboji 7. kola Tipos extraligy Duklu Trenčín 4:3. Domáci síce stratili v tretej tretine dvojgólový náskok, ale v samom závere dokázali strhnúť víťazstvo na svoju stranu.

Ilustračný obrázok k článku Býci zdolali trenčiansku Duklu: Holenda delovkou zabezpečil tri body
Zdroj: Dnes24.sk

V prvej tretine ukázali oba tímy vysokú efektivitu v zakončení, keď z minima šancí využili maximum. V 12. minúte poslal domácich do vedenia po rýchlom prečíslení Jackson, na jeho gól dokázala Dukla už i tri minúty zareagovať v hre 4 na 4 zásahom Mikysku.

Do kabín však išli spokojnejšie Nové Zámky. Na konci úvodného dejstva im zabezpečil tesný náskok opäť Jackson, ktorý vymietol pavučinu v hornom rohu Bownsovej bránky.

Zvýšil vedenie

Druhú tretinu začali aktívnejšie hostia. V 28. min sa Tybor poľahky dostal cez brániaceho hráča, sám pred brankárom skúsil blafák na Engstranda, no ten pohotovo zasiahol. Postupne hru rozkúskovali početné vylúčenia.

Trenčania nedokázali využiť presilovku o dvoch hráčov a následne domáci podobnú situáciu pretavili na tretí gól, keď vyšachovali brániacu trojicu a Števuliak poslal puk do odkrytej bránky – 3:1.

Vyrovnaný zápas

Dukla nezložila zbrane a v tretej dvadsaťminútovke vrhla všetky sily do útoku. V 43. minúte znížil z dorážky Tybor a o tri a pol minúty neskôr vyrovnal na 3:3 Minárik, ktorý skóroval z otočky cez klbko hráčov. Duel gradoval a spel do zaujímavého rozuzlenia. Rozhodnutie prišlo šesť minút pred koncom.

Za podrazenie putoval na trestnú lavicu J. Švec a Nové Zámky presilovku využili zásluhou Holendu, ktorý delovkou od modrej prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Trenčín v samom závere odvolal brankára a skúsil hrať v šestici, no vyrovnať sa mu už nepodarilo.

Ako videl zápas asistent trénera Marek Dubec? Dočítate sa to na ďalšej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM