záruba martin Basketbal

Štec prvou posilou majstrovských Levíc

(TASR) - Úradujúci šampión slovenskej basketbalovej extraligy Astrum Levice namieril prestupové šípy na Slováka Mareka Šteca, ktorý je tak prvou novou tvárou v tíme majstra. O príchode 30-ročného krídelníka a naposledy hráča Opavy informovala klubová

„Marek je skúsený hráč, ktorý presvedčil o svojich kvalitách v českej Mattoni NBL počas svojho pôsobenia v dresoch Nového Jičína a Opavy. Sme radi, že sa nám ho podarilo získať do tímu,“ spokojne poznamenal generálny manažér Levičanov Ľuboš Pohánka pre oficiálnu webstránku klubu.
Štec strávil za riekou Moravou uplynulých osem sezón. Vo farbách Nového Jičína si trikrát zahral finále tamojšej ligy. Rodák z Krompách obliekal aj dres Pezinka v jeho najslávnejších časoch, keď ho viedol aj súčasný tréner Levíc František Rón.
„Potrebovali sme podobný typ hráča na pozíciu krídla. Šteca sme vybrali aj preto, že má bohaté skúsenosti z českej NBL, ktorú hral osem rokov na vysokej úrovni,“ dopovedal Pohánka o 195 cm vysokom hráčovi, ktorý v sezóne 2010/11 odohral v najvyššej českej súťaži 35 zápasov s priemerom 22,3 minút, 10,1 bodov a 3,7 doskokov na stretnutie.
Levice budú spoločne s Interom Bratislava v nasledujúcej sezóne hrať českú najvyššiu súťaž.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM