Rastislav Búgel Iné športy

Oduševnený výkon nepomohol: Volejbalisti z Humenného vyhrali pod Zoborom!

Nitrianski volejbalisti sa v treťom kole skupiny o 1. - 6. miesto stretli doma s Humenným. Pre súpera z východu boli zdatným súperom.

Ilustračný obrázok k článku Oduševnený výkon nepomohol: Volejbalisti z Humenného vyhrali pod Zoborom!
Foto: Monika Földešiová / Zdroj: Dnes24.sk

Nitrianski volejbalisti bojujú v najvyššej súťaži v skupine o konečné 1.-6. miesto. V troch zápasoch zatiaľ nezískali ani bod, no sú zdatným súperom pre každého. Presvedčil sa o tom aj vlaňajší vicemajster VK Chemes Humenné.

Iba set

V treťom kole skupiny hostila domáca Nitra dobre hrajúce Humenné. V začiatku zápasu boli jednoznačné lepší hostia, no následne Nitra objavila formu a spravila hosťom nejeden problém. Nitrianski volejbalisti napokon získali iba jediný set, no ukázali, že sú kvalitným súperom pre každý tím slovenskej volejbalovej extraligy mužov.

VK Ekonóm SPU Nitra – VK Chemes Humenné 1:3 (-11, –22, 17, –23 )

"Vedeli sme, že zápas s vicemajstrom bude ťažkým zápasom, ale opäť sa ukázalo, že čím silnejší súper, tým sa vieme viac koncetrovať. Chalani sa v 1. set prakticky hľadali, mali trochu trému, strachu, ale od 2. setu začali hrať nebojácne. Dobre podávali, blokovali, ale súper si vždy dokázal znížiť náskok a rozhodla koncovka. Celý 3. set sme hrali dobre a aj ho vyhrali. Posledný set sme začali výborne, a aj keď sme hrali v útoku veľmi odvážne, súper sa opäť dotiahol a ukázal svoju kvalitu. Chcem poďakovať aj Marekovi Ludhovi, ktorý kvôli zranenému ramenu mohol hrať len na 50% a za tohto stavu to zvládol veľmi dobre,“ povedal tréner Nitry Daniel Oravec.

VK Ekonóm SPU Nitra – VK Chemes Humenné
11
Galéria
Foto: Monika Földešiová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM